Menu

Sinds juni 2017 zijn de roamingkosten binnen de Europese Unie afgeschaft. Wat houdt dit in?

  • Gebruik de nationale bundels bij je abonnement om te sms'en, bellen of surfen in de EU. Je gebruikt je gsm net als in België.
  • Als je een herlaadkaart hebt, betaal je dezelfde prijs als in België. Je gebruik wordt met andere woorden afgehouden van je belwaarde en bonussen. De wijzigingen zijn dezelfde voor alle tariefplannen.

Net als in België gebruik je in de EU:

  • de gratis bundels die je van Orange Thank You of via andere acties krijgt;
  • de bundels die bij de bonus van je herlaadkaart of (Zen-)abonnement zijn inbegrepen;
  • de bundels die bij je roamingoptie zijn inbegrepen.

Zijn al die bundels leeg? Net als in België geldt in de EU:

  • Als je een herlaadkaart of Zen-abonnement hebt, heb je belwaarde nodig om te blijven bellen, sms'en (indien niet onbeperkt) of surfen tegen de Belgische tarieven. Je kan ook een surfherlaadbeurt kopen of een datalimiet van 5, 10 of 15 euro instellen. Je kan tot 60,50 euro belwaarde in het buitenland gebruiken voor je niet meer kan bellen, surfen of sms'en (indien niet onbeperkt).
  • Als je een abonnement hebt, blijf je bellen en surfen tegen de Belgische tarieven. Het gebruik is onbeperkt voor alle tariefplannen met onbeperkt bellen en/of sms'en, zowel in de EU als in België.

Roaming in Zwitserland en Andorra

Opgelet: De Europese regelgeving is enkel van toepassing op de lidstaten van de Europese Unie en de EER (IJsland, Noorwegen en Liechtenstein). Andorra en Zwitserland vallen daar niet onder. Zwitserland behoort tot zone 2 (Best Destinations). Die zone is onderdeel van sommige van onze tariefplannen of inbegrepen bij sommige van onze opties.

Opgelet: de Maritieme zones

Wat zijn dat? Wanneer je een cruise maakt in de EU komen je oproepen en dataverbindingen tot stand via satellietnetwerken, die tot een andere geografische zone behoren dan de zone van de Europese Unie.

Opgelet: Speciale nummers in roaming

Oproepen in roaming naar speciale nummers (0800, 0900, etc.) en korte nummers zijn niet inbegrepen en worden gefactureerd rekening houdend met de kosten die door de aanbieders en betrokken operatoren zijn bepaald. De oproepen kunnen ook in rekening worden gebracht zelfs al is het speciale nummer gratis in dit land.

Heeft deze pagina je verder geholpen?

Onze Orange gebruikers geven je een antwoord op jouw vragen!

Ontdek Tribe, het forum van Orange, een heleboel antwoorden op allerhande vragen verstrekt door onze leden.

Vind je toch geen antwoord op je vraag? Geen nood, stel je vraag meteen aan onze community!

95% kans op een antwoord

2050 geaccepteerde oplossingen

Vind jouw antwoord op Tribe
Communauté Tribe