Menu

Wie volgt Gilles Van Bouwel op als Slimste Mens Ter Wereld?

Het is koud, de dagen worden steeds korter, en die regen mag stilaan ophouden. Hoe kun je dan in godsnaam een werkdag gezellig afsluiten? Als we afgaan op de kijkcijfers, is dat heel simpel: met een avondje De Slimste Mens. Intussen is de populaire VIER-quiz toe aan zijn vijftiende seizoen. En het belooft weer even hilarisch en spannend te worden als de vorige edities. Wie volgt Gilles Van Bouwel op als Slimste Mens Ter Wereld?

06.10.2017
Door Céline R

Twaalf (!) juryleden
Het format van De Slimste Mens Ter Wereld mag dan door de jaren heen redelijk intact gebleven zijn, het aantal juryleden is danig gegroeid. Terwijl professor Rik Torfs aanvankelijk in zijn eentje de honneurs waarnam, zijn er dit seizoen maar liefst twaalf juryleden. Presentator Erik Van Looy wordt deze keer bijgestaan door het geheel subjectieve beoordelingsvermogen van Bart Cannaerts, Jeroom, Maaike Cafmeyer, Marc-Marie Huijbregts, Philippe Geubels, Sam Gooris, Karen Damen, Jan Jaap van der Wal, Jonas Geirnaert, Stefaan Degand, Wim Helsen en Sven de Leijer.

Sam ‘Basketsloefkes’ Gooris waagde vorig jaar nog zijn kans als deelnemer, deze keer neemt hij dus minder risico’s en verschuilt hij zich veilig achter de jurydesk.

Tweede keer goeie keer?
Actrice Barbara Sarafian deed in 2013 al eens een gooi naar de titel van Slimste Mens Ter Wereld, en dit jaar probeert ze het nog eens. Daarbij neemt ze het onder meer op tegen Sean Dhondt, Dina Tersago en Johan Boskamp. Sarafian werd de vorige keer na twee afleveringen uitgeschakeld door Lisa Smolders. Haar tegenkandidaten zijn alvast gewaarschuwd, want toen liet ze noteren dat ze écht niet tegen haar verlies kan. “Als het toch zou gebeuren, zal ik me inhouden. Ik ga niet groen worden, maar bij verlies zou er wel meubilair kunnen sneuvelen."

Ook Jean-Marie Dedecker, die meespeelde in 2004, waagt opnieuw zijn kans. Johan Boskamp, Bart Somers, Sean Dhondt, Evi Hanssen, Dina Tersago, Heidi Van Tielen, Goedele Wachters, Björn Soenens, Xavier Taveirne en Jens Dendoncker doen dit seizoen voor de eerste keer mee.

Bekijk De Slimste Mens Ter Wereld vanaf dit najaar op Orange TV.

Ontdek onze Love-aanbod