Menu

Waarom we massaal voor de charmes van James Cooke vallen

Tot een jaar geleden was James Cooke nog een anonieme musicalacteur. Vandaag heeft hij ontelbaar veel fans en verschijnt hij voortdurend op ons televisiescherm. En daar zitten wij niks mee in, want de acteur en presentator weet ons altijd aan het lachen te brengen. Maar wat maakt James Cooke nu precies zo charmant?

16.10.2017
Door Céline R

James Cooke blijft áltijd zichzelf

Als er één ding is dat James Cooke kenmerkt, is het dat hij alles wat hij denkt “eruit flapt”. Hij doet nooit alsof hij iets leuk vindt, als dat diep vanbinnen niet zo is. Hetzelfde geldt ook andersom: James kan razend enthousiast zijn over de kleinste dingen in het leven. Dat is de reden waarom we hem zo graag in actie zien. Even snel naar de supermarkt gaan? Doodsaai voor de gemiddelde mens, een hilarische bedoening met James Cooke erbij. Hij doet zich nooit mooier voor dan hij is en deinsde er in het tv-programma Nieuwe Buren dan ook niet voor terug om op nationale televisie bijvoorbeeld een scheet te laten in het gezicht van Karen Damen. You go, boy!

Hij heeft de beste vrienden

Meestal zien we James Cooke geflankeerd door een van zijn beste vrienden. Nu, eigenlijk kennen we hem eerder als “de vriend van”, want zijn vrienden zijn zelf celebrities in ons land. Zo verhuisde hij vorig jaar met Karen Damen naar een bescheiden huisje om een tijdje van een leefloon te leven. Een programma dat veel mooie televisiemomenten opleverde, maar ons vooral héél hard liet lachen met de dynamiek tussen deze best friends. Van snerende opmerkingen tot practical jokes: je beleeft altijd wel wat met Karen en James. En dat zagen ook de televisiemakers, want nu mag Vlaanderen toekijken hoe de twee Camping Karen & James uitbaten.

Maar James heeft nog een andere Studio 100-vriend. Als sidekick van zijn beste vriend Gert Verhulst verwelkomt hij elke week drie bekende Vlamingen in Gert Late Night. Een praatprogramma dat – als je ‘t ons vraagt – zonder James maar weinig zou voorstellen.

Zie James Cooke aan het werk tijdens Gert Late Night en Camping Karen & James op Vier.

Ontdek onze Love-aanbod