Menu

Thomas Meunier: van nobody in Virton tot ster bij Paris Saint-Germain

Stel dat je ’s morgens wakker wordt, uit je bed stapt, de gordijnen opent en in de verte de Eiffeltoren ziet opduiken. Je vertrekt naar je werk, stapt het complex van een van de rijkste clubs in Europa binnen en groet achtereenvolgens Edison Cavani, Dani Alves en Neymar, de Braziliaanse toptransfer van afgelopen zomer. Voor velen is het een droom, voor Thomas Meunier is het dagelijkse kost. De Belg deelt namelijk de kleedkamer met de sterren van Paris Saint-Germain

26.10.2017
Door Céline R

Van Virton naar Parijs
Thomas Meunier heeft een lange weg afgelegd. Hij begon zijn carrière bij Virton en speelde zelfs in de Belgische derde klasse, waar hij door Club Brugge werd opgemerkt. Daar begon hij aan een steile opmars en groeide hij in een paar jaar tijd uit tot een vast waarde. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling terecht. Hij werd Rode Duivel en versierde een toptransfer naar de lichtstad, waar hij in zijn gekende stijl de rechterflank afdweilt en zowel offensief als defensief z’n mannetje staat. 

Thomas Meunier tussen de voetbalsterren
Van Virton naar Paris Saint-Germain: een wereld van verschil, maar Thomas Meunier blijft er nuchter onder. Ook al traint en speelt hij dagelijks met wereldsterren als Cavani en mag hij de dribbels van Neymar van heel dichtbij bewonderen. Het Braziliaanse wonderkind op voetbalnoppen deed afgelopen zomer van zich spreken door Barcelona voor PSG te ruilen voor maar liefst 222 miljoen euro. Daarmee werd hij de duurste voetballer ooit. Een gewaagde overstap die heel wat stof deed opwaaien (en niet alleen vanwege van het astronomische bedrag).

Wint PSG de Champions League?
In de Franse competitie lijkt de ploeg van Meunier ongenaakbaar. Het niveauverschil met de concurrentie (Monaco, Marseille, Lyon en Bordeaux) lijkt te groot. Maar dé hamvraag is of PSG erin slaagt om eindelijk de Champions League te winnen. Met spelers zoals Neymar liggen de verwachtingen van de supporters erg hoog. De steenrijke eigenaars azen dan ook op de beker met de grote oren. Afwachten of de sterren de torenhoge ambities kunnen waarmaken.    

Wil je de prestaties van Thomas Meunier op de voet volgen? Stem dan af op Orange TV en kijk live naar de matchen van Paris Saint-Germain met Eleven, gratis met onze Love-aanbod!

Ontdek onze Love-aanbod