Menu

Spotify Serendipity

Serendipidinges? Serendipity - of serendipiteit in het Nederlands, is het is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders. Is mij nog nooit overkomen, hoor! ;-)

15.10.2014
Door Andy V

Spotify heeft op dit principe een nieuw platform ontwikkeld, Serendipity. Met deze tool kan je zien wie op hetzelfde moment naar hetzelfde nummer luistert op Spotify. De Serendipity-website toont je een (hele knappe) wereldkaart en de twee steden waar het nummer wordt afgespeeld.

Maar wat maakt het nu zo leuk? Het is een schitterende visualisatie over hoe muziek over de wereld wordt verspreid en waar ter wereld Spotify wordt gebruikt. Je ontdekt waar de rest van de wereld naar luistert en je doet wellicht inspiratie voor nieuwe muziek op.

Serendipidty geeft ons ook meer inzicht in de big data van Spotify. Zo luisteren er tussen de 25 en 50 miljoen mensen op elk moment van de dag naar muziek op Spotify en worden er elke seconde tussen de tien- en twintigduizend nummers gestart.

Gebruik jij Spotify? Waar wacht je nog op! Ontdek wie er ook naar Dotan of The Sore Losers aan het luisteren is. Nog geen Spotify gebruiker ? Dan is dit het moment! Ook beschikbaar voor je smartphone.

Wat zou jij graag toegevoegd zien bij Serendipity? Of heb je een ander soortgelijk idee? Vertel het ons zeker hieronder.