Menu

Hoera: een nieuw NBA-seizoen! Dit lekkers mag je verwachten

Basketbalfans wrijven zich alvast in de handen, want straks begint het NBA-seizoen 2017-2018. De Amerikaanse basketbalcompetitie gaat van start op dinsdag 17 oktober, en belooft opnieuw spectaculair te worden. Kevin Durant, LeBron James, Stephen Curry, alle klinkende namen staan te popelen om erin te vliegen. In de openingsmatch nemen de Cleveland Cavaliers – nummer twee van vorig seizoen –  het op tegen de Boston Celtics. Dit keer begint het NBA-seizoen iets vroeger en zijn er meer rustdagen ingebouwd om blessures te voorkomen. 

09.10.2017
Door Céline R

Golden State Warriors opnieuw favoriet
De absolute topfavorieten om met de oppergaai te gaan lopen? Dat zijn opnieuw de Golden State Warriors uit Oakland, Californië. Zijn wonnen ook het vorige NBA-seizoen, en hebben met supersterren als Kevin Durant en Stephen Curry alle troeven in huis om ook deze keer hun favorietenstatus waar te maken. Curry werd in 2015 en 2016 verkozen tot de NBA Most Valuable Player (MVP) en is viervoudig NBA All-Star.

Andere kanshebbers op de titel: San Antonio Spurs, the Boston Celtics, the Houston Rockets en Oklahoma City Thunder. Mogen wellicht opnieuw teleurgesteld afdruipen: the Brooklyn Nets, the Chicago Bulls en de Atlanta Hawks. Sorry jongens, volgend seizoen misschien.

Om naar uit te kijken: MVP Russell Westbrook
Vorig seizoen werd Russell Westbrook uitgeroepen tot MVP. De 28-jarige point guard van Oklahoma Thunder pakte uit met 42 triple doubles. Westbrook liet indrukwekkende statistieken noteren in de voorbije campagne. Met een gemiddelde van 31,6 punten, 10,4 assists en 10,7 rebounds in 81 wedstrijden eindigde hij als eerste speler sinds Oscar Robertson in 1961-1962 in de belangrijkste drie klassementen in de dubbele cijfers.

Hij krijgt dit seizoen ongetwijfeld concurrentie van Kevin Durant, MVP in de Finals van vorig seizoen. Pikant detail: Durant hemelde onlangs zichzelf op – hij deed zich op Twitter voor als Durant-fan met een fake Twitteraccount – en haalde ook fors uit naar zijn ex-team Oklahoma City Thunder en coach Billy Donovan. Om dat recht te trekken, zat er maar één iets op: een publieke knieval maken, en dat deed hij. Durant  verontschuldigde zich op sociale media voor zijn “kinderachtige en idiote” gedrag.

Heimwee naar Dennis Rodman
En de excentrieke figuren zoals voormalig ‘enfant terrible’ Dennis Rodman? Die zie je de jongste seizoenen almaar minder. Dat kan te maken hebben met de strenge NBA-richtlijnen. Of misschien heeft Rodman de lat gewoon té hoog gelegd. Wij gokken op dat laatste.

Wil je de prestaties van de NBA-sterren op de voet volgen? Stem dan af op Orange TV en kijk live naar alle topmatchen!

Ontdek onze Love-aanbod