Menu

Hoe kom je een seizoensfinale door?

Het thema van vandaag doet bij veel lezers het angstzweet uitbreken.
De zenuwen staan strakker gespannen dan met de examens, er zijn meer verrassende twists dan op de duizelingwekkendste rollercoaster en net als bij elk groot feest gaan er slapeloze nachten aan vooraf: een seizoensfinale is een belangrijke gebeurtenis in het leven van elke superfan. Als volbloed bingewatchers geven we je enkele tips om de uitzending van de seizoensfinale van je serie door te komen.

 

20.09.2017
Door Céline R

Mijd sociale netwerken zolang je de aflevering niet hebt gezien
Je kent ze wel, die 'vrienden' die het niet kunnen laten de laatste 5 minuten van een aflevering in hun Facebook-status te verklappen. Zonder bewijs van het tegendeel gaan we ervan uit dat er nog geen applicatie bestaat die spoilers van onze tijdlijn en feeds kan weren. Speel daarom op veilig en blijf weg van sociale netwerken. Toch zeker tot jij de aflevering hebt uitgekeken en je op jouw beurt je vrienden een hak kan zetten :-p

Zoek antwoorden bij de online community
Niets zo leuk als de verschillende fantheorieën opvissen om er weer wat in te komen. "Die en die worden een koppeltje...", "Die of die is niet dood...", "Die gaat naar de gevangenis, en die gaat vrijuit..." – de websites en forums lijken wel een zandbak waar fans naar hartenlust in kunnen graven. Voor spoilers hoef je niet bang te zijn, want die worden door de fans zelf als heiligschennis beschouwd.
Bovendien is het ook leuk om na de aflevering nog eens terug te komen om te kijken welke theorie het dichtst bij de waarheid lag.

Bekijk de aflevering met andere fans of alleen
Het is algemeen geweten: een serieverslaafde is anders voor het scherm dan in het dagelijkse leven. Nodig daarom alleen vrienden uit met dezelfde instelling als jij. Omring je met vrienden van wie jij weet dat ze geen oordeel over je zullen vellen als je begint te wenen van geluk of hysterisch wordt als de generiek begint.
Ben jij de enige die zo wild is van de middeleeuwse sfeer van Game of Thrones, of van de zwarte humor in Orange Is The New Black? Dan kijk je toch beter alleen!

Houd de zakdoeken klaar en heb geduld
Zoals in het begin aangehaald heeft een examenperiode ook iets gemeen met een seizoensfinale: er wordt weken (en soms zelfs maanden en jaren) over gepraat, en voor je het goed en wel beseft is het voorbij.
Maar in tegenstelling tot mondelinge of schriftelijke examens ben je nooit blij als het achter de rug is. Je kan zelfs huilen als je verwachtingen niet helemaal werden ingelost.
Dan is er nog onze laatste tip: begin snel aan een nieuwe serie. Zo blijf je sterk tot het volgende seizoen van je favoriete serie weer begint.

Ontdek onze Love-aanbod