Probeer je liever eens een andere snelheidstest uit?

 

Fast is de tool van Netflix. Hij is bijzonder gebruiksvriendelijk, want hij meet uit zichzelf je snelheid – zonder jou om informatie te vragen.

 

nPerf is een erg complete tool. Wij raden je aan een neutrale server te kiezen, zoals een van de servers van het bedrijf OVH.

Test je snelheid in optimale omstandigheden

Een goede snelheidstest moet je uitvoeren:

  • Met een CAT-5 ethernetkabel (niet via wifi)
  • Met kwaliteitsapparatuur en een performante browser (probeer gerust verschillende browsers uit of herstart je browser voor de test).
  • Zonder dat je aan het downloaden bent (een applicatie updaten, foto's synchroniseren met de cloud enz.), zonder actieve telewerkverbinding.
  • Zonder andere internetgebruikers op hetzelfde ogenblik (gezinsleden of verbonden apparaten zoals camera's).

Indien de resultaten van je testen onder je verwachtingen liggen, neem dan contact op met onze klantendienst (bel naar 5000, een gratis nummer in België voor Orange-klanten) om jouw situatie te analyseren.

Waarom voer je een snelheidstest beter niet uit via wifi?

Wifi is een radiosignaal dat beïnvloed kan worden door elementen van buitenaf. Bijvoorbeeld: de aanwezigheid van betonnen muren, de aanwezigheid van een naburig wifisignaal, een microgolfoven enz. De kwaliteit van je wifiverbinding zal dus altijd inferieur zijn aan die van een kabelverbinding.

Om de werkelijke kwaliteit van je verbinding te testen, raden we je aan steeds te controleren dat je wifi uit staat en dat je rechtstreeks verbonden bent met de modem.