Menu

Orange-netwerk

Fiber bij Orange

 

Kabel of glasvezel? Wij garanderen je hoe dan ook een snelle verbinding op maat van jouw verwachtingen.
Wil je meer weten over de aansluiting op het Orange-netwerk? Dan zit je hier goed!

Concreet

Orange, dat is kabel én glasvezel

Het internet evolueert en ons netwerk evolueert mee!

 

Al jarenlang gebruiken we glasvezel in de kern van ons netwerk. Dankzij onze combinatie van fiber en coaxkabel kunnen we je zeer gediversifieerde internetformules aanbieden, gaande van Start Fiber (150 Mbps) tot Giga Fiber (1000 Mbps), om al je behoeften te vervullen.

Onze prioriteit: de beste service voor een redelijke prijs, zonder ingewikkeld technisch discours.

En door onophoudelijk in ons netwerk te investeren, willen we je ook de best mogelijke internetverbinding bieden.

La fibre d'Orange - illustration

 

Fiber van Orange begrijpen

Wat is fiber?

Fiber is een glasvezel die gegevens over lange afstanden kan verzenden met de snelheid van het licht. Glasvezel garandeert een hoge symmetrische snelheid en vrijwel geen latentie.

Het Orange-netwerk strekt zich uit over het volledige Belgische grondgebied, ook op het platteland. Dat is indrukwekkend, maar er is meer. De verbindingen zullen in de toekomst alleen maar sneller worden, tot zelfs meer dan 1 Gbps.

Bij Orange hebben we genoeg van megabits, wij willen gigabits voor iedereen!

Glasvezel en coaxkabel: hoe werkt het?

Vandaag gebruikt Orange glasvezel tot aan de versterker in je straat. Vervolgens gebruiken we voor de laatste meters de coaxkabel (vroeger bekend als de tv-kabel).

Door de jaren heen hebben we onze infrastructuur bijgewerkt naar de DOCSIS 3.1-standaard, zodat we met dezelfde kabel als vroeger tot 1 Gbps (1.000 Mbps) kunnen garanderen. Dat betekent dat we fibersnelheid tot bij jou thuis brengen met een kwaliteitsvolle coaxkabel, omdat die zowel digitale tv als internet kan dragen.

Kabel of glasvezel? Je hoeft niet te kiezen!

Door de glasvezel in de kern van ons netwerk te combineren met een uitstekende coaxkabel tot bij jou thuis kunnen we al 1 Gbps aanbieden. Dat is 10 keer sneller dan VDSL bij andere providers en wel 100 keer sneller dan ADSL 20 jaar geleden!

En dat alles zonder dat er werkzaamheden nodig zijn in je straat, langs de weg of bij je thuis. De coaxkabel kan trouwens nog sneller, tot 10 Gbps met de komende DOCSIS 4.0-standaard. Met dank aan ons hybride netwerk (HFC) kunnen we nog vele jaren de hoogste snelheden garanderen.

Dus ik heb thuis fiber?

In zekere zin: de glasvezel loopt tot in de straatkast, waar onze GIGA-kabel het overneemt.

Het belangrijkste? In tegenstelling tot Proximus en Unifiber hoeft Orange bij jou thuis geen grote werken uit te voeren voor je glasvezelinstallatie. Wij verbeteren ons netwerk aan de bron zodat jij breedbandinternet en een grotere bandbreedte in huis kan halen, gewoon door een nieuwe modem te installeren (Livebox Cable of Livebox Fiber). Je kan dus perfect in aanmerking komen voor fiber, zelfs als je niet in een nieuwbouw woont.

Fiber en kabel, dat is het beste van twee technologieën zodat iedereen toegang krijgt tot zeer hoogwaardig internet!

Stap over op glasvezel van Orange

Internet nodig?

Home internet

Alleen internet of als onderdeel van een internet + mobiel pakket, met of zonder tv, ontdek onze aanbiedingen en kies het pakket dat het beste past bij jouw behoeften en die van je gezin.

Home Fiber

Glasvezel rechtstreeks aangesloten op je huis? Het is mogelijk, maar nog niet overal. Orange glasvezeldiensten zijn momenteel beschikbaar in : Genk, Gent, Diksmuide, Poperinge & Antwerpen.