Menu

Het netwerk van Orange

Het niet-te-stoppen netwerk

Thuis of onderweg? Geniet van alle mogelijkheden dat het netwerk van Orange te bieden heeft.
Blijf altijd verbonden en bereikbaar, waar je ook bent.

Test nu je netwerk!

Thuis

Geniet met Orange van een optimaal mobiel en wifi-netwerk.
Blijf altijd bereikbaar en verbonden of je nu op je smartphone bent of op een andere toestel.

Ontdek onze oplossingen voor je woning

Onderweg

Orange investeert voortdurend in zijn netwerk om je een optimale ervaring te bieden. En je volop te laten genieten van 4G waar je ook bent, zelfs in de metro. We rollen ook geleidelijk aan ons 5G-netwerk uit om je de beste streamingervaring te bieden.

Geniet van een optimaal 4G/5G-netwerk

De erkenning voor de beste ervaring van onze vaste en mobiele diensten

 

Orange werd onlangs door Ookla uitgeroepen tot beste provider van vaste internet services in België, op basis van de Speedtest Intelligence-scores die de klanten gaven.

Gebruikers van de Ookla Speedtest werd gevraagd hun provider een score tot vijf sterren teg even. Orange kreeg 3,4 sterren achter z’n naam, waarmee het de titel van beste provider van vaste internet services in België opgespeld kreeg. Deze titel bevestigt nog maar eens hoe hard Orange zich inzet om zijn gebruikers overall en altijd een nog betere ervaring te bezorgen.

Consistencie is een crucial element in de benchmark, want het neemt een aantal parameters in overweging waarvoor de gebruikerstesten de minimal aanbevolen prestatiedrempels haalden. Deze erkenning als bester provider van vaste internetdiensten is een mooi bewijs dat Orange de beste klantervaring blijft najagen. Daarenboven wil Orange zijn klanten efficiëntere en snellere netwerkdiensten aanbieden.

Ookla is een wereldleider die inzichten verschaft in netwerkintelligentie en -connectiviteit.

 

Een mobiel netwerk in volle transformatie

Ons mobiele netwerk kreeg een uitstekende beoordeling in het vergelijkend onderzoek van Belgische mobiele netwerken dat werd uitgevoerd door het onafhankelijke mobile analytics bedrijf Opensignal. Het Orange Belgium-netwerk werd onderscheiden in de volgende categorieën: nummer 1 positie op vlak van Gaming Experience, Upload Speed (12.7 Mbps) en de Core Consistent Quality. Vooral deze laatste prijs onderstreept onze inspanningen om de ervaring van onze klanten te optimaliseren en hen efficiënte en snellere diensten aan te bieden.

Sinds 2021 werkt Orange Belgium hard aan de vernieuwing van zijn 2G/3G/4G-netwerk en de geleidelijke uitrol van 5G.

De Opensignal awards benadrukken de voortdurende focus van onze netwerkteams om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden op basis van hun behoeften.

 

Opensignal Awards - België: Network Experience Report September 2022, gebaseerd op onafhankelijke analyse van mobiele metingen opgenomen tijdens de periode 01 mei - 29 juli 2022 © 2022 Opensignal Limited.

Een eco-verantwoordelijk netwerk

Orange exploiteert een kwalitatief hoogstaand mobiel netwerk, waar voortdurend in geïnvesteerd wordt en dat zowel de 2G, 3G als 4G technologie aanbiedt.

Bewust van de klimaatuitdagingen is Orange sinds 2009 overgestapt op groene energie en hebben we ons energieverbruik en CO2-uitstoot met reeds 27% verminderd.
De exploitatie van ons mobiele netwerk is goed voor 95% van het energieverbruik, terwijl de resterende 5% wordt gegenereerd door onze kantoren en Orange-verkooppunten.

Onze inspanningen doelen op een drastische vermindering van het energieverbruik van ons netwerk.

Elke nieuwe investering in ons netwerk is gericht op de verbetering van meer energie-efficiënte apparatuur.

 

Enkele concrete voorbeelden van onze betrokkenheid

  • Vernieuwing van al onze netwerkservers met meer energie-efficiënte apparatuur
  • Vervanging van de airconditioning op 95% van onze sites om oververhitting van onze servers te voorkomen dankzij het ecologische "free cooling"-systeem
  • Zonnepanelen op onze sites naast de energierekken
  • Gebruik van gerecyclede accu's om 24 uur per dag energie op te slaan in geval van een afschakelplan