Menu

 

Analoog signaal

Analoge Televisie

Tv kijken via een analoog signaal op het kabelnetwerk zal binnenkort niet meer mogelijk zijn.

Wat is een analoog signaal?

Een analoog signaal wordt, in tegenstelling tot een digitaal signaal, alleen doorgegeven via een kabel die rechtstreeks verbonden is met de tv. Dit is een ouderwetse manier van uitzenden waarbij geen extra accessoires zoals een set-up box/decoder nodig is. Je krijgt toegang tot een beperkt aantal gratis televisiekanalen.

Wat zal er veranderen?

Telenet heeft besloten het analoge signaal op zijn netwerk geleidelijk af te bouwen. Dit betekent dat analoge tv-zenders definitief worden stopgezet

Wat betekent dit voor Orange-klanten?

Voor het Love en Home-aanbod maakt Orange gebruik van het kabelnetwerk van Telenet in Vlaanderen en in bepaalde gemeenten in Brussel*. Het is dus mogelijk dat je als Orange-klant door deze onderbreking getroffen wordt omdat Telenet eigenaar is van de kabelnetwerken in je regio.

Schaarbeek, Etterbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Vorst, Brussel, Laken, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Joost-ten-Node

Analoge Televisie


Ben ik geïmpacteerd?

1 Ben je Love Trio of Home Internet + TV klant via het Telenet-netwerk?

2 Heb je tv-toestellen in meedere ruimtes in jouw woning?

3 Is één van deze tv-toestellen rechstreeks aangesloten op de wandcontactdoos zonder gebruik te maken van een Orange-decoder?

Indien ja het antwoord is op alle bovenstaande vragen, dan is de informatie die hieronder volgt nuttig voor je.

Indien nee het antwoord is op bovenstaande vragen dan is er geen impact voor jou.


Hoe kan ik verder kijken naar mijn favoriete tv-kanalen op een tv-toestel dat niet aangesloten is op een Orange-decoder?

Optie 1

Om verder te kunnen kijken naar je favoriete tv-kanalen in alle ruimtes kan je ook een extra decoder installeren. Bij Orange kan je tot 4 decoders installeren in jouw woning. Kijk hier voor meer informatie in verband met ons aanbod.

Optie 2

Download de Orange TV-app op je smartphone of tablet. Door een Chromecast te verbinden met het televisietoestel, waarvoor je geen decoder hebt, heb je met dit TV-toestel toegang tot alle TV-kanalen die beschikbaar zijn in de Orange TV- app. De Chromecast staat momenteel in promotie bij Orange. Klik hier voor meer informatie in verband met ons aanbod.

Heb je nog andere vragen?

Meer weten of je hebt nog andere vragen:

Bel onze klantendienst op het gratis nummer 5000