Netwerk

Een netwerk dat
altijd presteert!

Onze missie: ervoor zorgen dat je overal en altijd bereikbaar bent

Heel wat factoren hebben een impact op je mobiele ervaring. Thuis, op het openbaar vervoer, op een concert, tijdens het shoppen of tijdens het sporten of tijdens je vakantie aan zee ... Wij stellen alles in het werk om je altijd dezelfde service te bieden, waar je ook bent.

We volgen de ontwikkelingen op het vlak van technologie, behoeften en wetgeving op de voet om zo constant ons netwerk te optimaliseren en te onderhouden.

Test hier de netwerkdekking in jouw regio.

Overal 4G, voor iedereen

Sinds de lancering van 4G twee jaar geleden is het gebruik van mobiel internet explosief toegenomen. Ruim 80 % van het dataverbruik op het Orange-netwerk gebeurt via 4G.

Surf binnenshuis via 4G aan snelheden die geen enkele andere operator je kan bieden dankzij ons netwerk dat binnenshuis
91,9 % van de bevolking dekt.

Volgens de laatste cijfers van BIPT dekt 4G van Orange bijna de hele Belgische bevolking!

De mogelijkheden van dit netwerk van de 4de generatie zijn eindeloos: beluister je muziek en bekijk je filmpjes via streaming, navigeer in real time op sociale netwerken, deel je foto's sneller dan ooit tevoren, game online ... terwijl je in de auto zit, op de trein of zelfs op de metro.

Controleer je 4G-dekking

Ervaar 4G+

Mobiel surfen is vandaag onmisbaar voor onze klanten. Zowel de dekking als de snelheid van het mobiele netwerk zijn hiervan van essentieel belang. Nu ons 4G-netwerk al een van de beste mobiele internetverbindingen biedt, moeten we inspelen op de groeiende behoeften. Dat is de reden waarom we ons volop inzetten voor 4G+.

Met 4G+ kan je nog veel sneller surfen (met downloadsnelheid tot 225 Mbps) met een compatibele smartphone. 4G+ dekt nu al 51,5% van de bevolking en is gratis inbegrepen in onze tariefplannen.

Ook onze spraakdiensten blijven niet achter

Misschien vind je het evident maar om je de kans te geven onder de best mogelijk omstandigheden te bellen, moeten we elke dag technische inspanningen leveren. De helft van de oproepen wordt binnen tot stand gebracht, thuis of op kantoor. En binnen is het altijd lastiger om verbinding te maken. Wij streven ernaar om jou in de auto, op het openbaar vervoer, in de stad of op het platteland te laten bellen met de garantie dat de verbinding niet zal wegvallen.

Daarom moeten we een enorm netwerk van antennes uitrollen (meer dan 3.600), tot in de meest afgelegen regio's, en die met elkaar en met het centrale netwerk verbinden. We moeten ook efficiënt omgaan met de beschikbare frequenties: de hoge frequenties worden gebruikt voor de capaciteit, de lage voor de dekking.

We blijven al die factoren onophoudelijk optimaliseren om je een optimale dekking en een kwaliteitsservice te bieden, zowel binnen- als buitenshuis.

Kristalhelder bellen dankzij HD Voice

De kwaliteit van je oproepen is een prioriteit, dat spreekt voor zich. Daarom lanceerden we 5 jaar geleden als eerste de HD Voice-technologie.

Het resultaat? Je gesprekken klonken nog nooit zo helder en storende geluiden op de achtergrond worden vlekkeloos weggewerkt. HD Voice 'codeert' het geluid, en dan vooral de hoge en lage frequenties, veel beter zodat het haast lijkt alsof jij en je gesprekspartner zich in dezelfde ruimte bevinden.

Probeer het zelf uit. De meeste oproepen op het netwerk van Orange zijn in HD-kwaliteit!

Een team dat dag en nacht voor je klaarstaat

Om je de beste mobiele ervaring te bieden, besteden we bijzondere aandacht aan de koppeling van wegen, snelwegen, treinen en metro's omdat die locaties stuk voor stuk specifieke behoeften hebben.

We hebben zelfs een toegewijd team dat meer dan 420 evenementen per jaar volgt, van veldrijden tot concerten en festivals. Ongeacht het evenement in België, wij zijn aanwezig. Indien nodig verhogen onze technische ploegen de netwerkcapaciteit om je de mogelijkheid te bieden om je onvergetelijke momenten te delen en, vooral, ervoor te zorgen dat je op elk moment bereikbaar bent, tot op de meest afgelegen plaatsen.