Menu

De tv-decoder biedt een aantal maatregelen waarmee je de toegang tot bepaalde zenders en opnames in je gezin kan beperken met een kinderslotfunctie. De toegang kan worden beperkt met behulp van een viercijferige pincode en een niveau van ouderlijk toezicht (standaard 18 jaar) die werden ingesteld tijdens de installatie van je Orange Internet + TV-diensten.

Het is belangrijk dat de kinderen de oudercode (pincode) niet in handen krijgen.

De pincode

De pincode wordt gevraagd wanneer je wil kijken naar een programma, opname of zender waarvoor een leeftijdsbeperking geldt krachtens de Belgische mediaregulering. Dat wil zeggen dat het programma of de opname niet geschikt is voor een publiek jonger dan 10, 12, 16 of 18 jaar. Om te kunnen kijken naar een programma op een geblokkeerde zender, heb je altijd een geldige pincode nodig.

Bijvoorbeeld: wanneer je je niveau van ouderlijk toezicht (kinderslotfunctie) hebt ingesteld op 12 jaar, dan moet je de pincode invoeren om te kunnen kijken naar programma's die niet aanbevolen zijn voor kinderen jonger dan 12 jaar (die programma's kan je herkennen aan het icoontje 12 in de tv-gids).

Het venster waar je de pincode moet invoeren, verschijnt altijd bovenaan de huidige pagina. Je kan de pijltjestoetsen omhoog en omlaag van de afstandsbediening gebruiken om te navigeren tussen de beschikbare acties in het venster van de pincode. Je kan de gevraagde pincode in het vak invoeren met de toetsen van je afstandsbediening en bevestigen met OK.

Waar vind ik mijn pincode

De pincode staat in de map die je hebt gekregen van je Orange-installateur.

Zenders blokkeren

Je kan zenders permanent blokkeren. Om naar een geblokkeerde zender te kunnen kijken, moet je de pincode invoeren. Om een zender te blokkeren, ga naar de app ‘Instellingen’ > ‘Profielen en ouderlijk toezicht’ > ‘Gezinsprofiel’ > Geblokkeerde zenders. Merk op dat je je pincode zal moeten invoeren om toegang te krijgen tot dit onderdeel. Je krijgt een scherm met twee kolommen te zien. De linkse kolom is een lijst met alle zenders (bij de geblokkeerde zenders zie je een handje staan). De rechtse kolom geeft een overzicht van alle geblokkeerde zenders.

Met de pijltjestoetsen van je afstandsbediening kan je navigeren op het scherm. Een zender blokkeren (linkse kolom): selecteer de zender en druk op OK. Een zender deblokkeren (rechtse of linkse kolom): selecteer de zender en druk op OK.

Specifieke bescherming voor zenders voor volwassenen (18+)

Voor zenders voor volwassenen (18+) bestaan er extra beschermingsmaatregelen. Wanneer je wil kijken naar een zender voor volwassenen of een opname van zo'n zender wil bekijken, moet je altijd eerst de pincode invoeren, ook al is het niveau van ouderlijk toezicht (kinderslotfunctie) standaard op 18 jaar ingesteld.

In de tv-gids is de content van de zenders voor volwassenen beperkt: geen synopsis en geen afbeelding. Je ziet enkel de titels.

Wat de opnames betreft, die worden standaard niet weergegeven in de opnamelijst. Om toegang te krijgen tot die opnames, moet je naar de app ‘Opnames’, waar je op de toets van de afstandsbediening drukt en vervolgens ‘18+’ selecteert. . Je zal je pincode moeten invoeren om die opnames te kunnen bekijken.

De pincode en het niveau van ouderlijk toezicht wijzigen

Je kan de pincode of het niveau van ouderlijk toezicht wijzigen via de tv-interface, in de app ‘Instellingen’ > ‘Profielen en ouderlijk toezicht’ > ‘Pincode wijzigen’. Je moet de pincode invoeren om toegang te krijgen tot dit menu.

De pincode opnieuw instellen

Pincode vergeten? Bel naar het supportteam van Orange op het nummer 5000. Zij zullen je code resetten naar 1234 en daarna kan je een nieuwe en veilige pincode instellen op je decoder via de app ‘Instellingen’ > ‘Profielen en ouderlijk toezicht’ > ‘Pincode wijzigen’..

Klik hier  voor meer informatie over de TV Box of ouderlijk toezicht.

Heeft deze pagina je verder geholpen?

Onze Orange gebruikers geven je een antwoord op jouw vragen!

Ontdek Tribe, het forum van Orange, een heleboel antwoorden op allerhande vragen verstrekt door onze leden.

Vind je toch geen antwoord op je vraag? Geen nood, stel je vraag meteen aan onze community!

95% kans op een antwoord

2050 geaccepteerde oplossingen

Vind jouw antwoord op Tribe
Communauté Tribe