Je vindt de pin- en pukcodes terug op het kaartje waaraan jouw simkaart was bevestigd.

Hoe wijzig ik mijn pincode?

We raden je aan om je gsm te beveiligen met een pincode en om je pincode te veranderen in een persoonlijke code. Sommige toestellen staan toe om via het menu van de gsm zelf je pincode te wijzigen. Zo niet kan je de pincode zelf wijzigen:

Geef op je gsm de volgende code in: ** 04*OUDE PIN*NIEUWE PIN*NIEUWE PIN*# gevolgd door de beltoets.

Wil je liever niet telkens je pincode moeten ingeven als je je gsm aanzet? Dan kan je deze beveiliging uitschakelen. Uiteraard is de kans op misbruik van je simkaart dan veel groter. Zo loop je bij diefstal meer gevaar omdat iedereen je gsm kan gebruiken.

Hoe wijzig ik mijn pukcode?

Je telefoon vraagt de pukcode na drie verkeerde pincodes. Als dat bij jou het geval is, geef dan gewoon de pukcode in en dan kan je achteraf zelf een nieuwe pincode kiezen.

Opgelet: na 10 verkeerde pukcodes over de hele levensduur van de kaart, wordt de simkaart definitief buiten werking gesteld en moet je ze dus vervangen. Om meer te weten over hoe je een nieuwe simkaart moet aanvragen, klik hier.

Ken je jouw pukcode niet meer? Geen probleem. Je kan deze via de Klantenzone terugvinden: je kan je pukcode aanvragen onder “Mijn toestellen”.

Heeft deze pagina je verder geholpen?

Onze Orange gebruikers geven je een antwoord op jouw vragen!

Ontdek Tribe, het forum van Orange, een heleboel antwoorden op allerhande vragen verstrekt door onze leden.

Vind je toch geen antwoord op je vraag? Geen nood, stel je vraag meteen aan onze community!

95% kans op een antwoord

2050 geaccepteerde oplossingen

Vind jouw antwoord op Tribe
Communauté Tribe