Menu
Hulp & Support

Ik begrijp mijn factuur niet

Je factuur bevat veel informatie. Maar waar komen deze kosten vandaan? Wij leggen je alles haarfijn uit.

1. Video

2. Je eerste factuur is hoger dan verwacht?

Allereerst, welkom bij Orange! Je kan opmerken dat je eerste factuur wat hoger is. Niet bepaald een welkomstgeschenk, maar je hogere factuur heeft te maken met het moment waarop je abonnement is gestart.

Op je eerste factuur wordt je abonnement (mobiel en/of internet, tv) gefactureerd vanaf de dag van activering tot het begin van je factureringsperiode (pro rata) en voor de komende maand. Het totaal is dus hoger omdat de factureringsperiode de eerste keer langer is dan een maand.

voorbeeldfactuur

Bovendien betaal je de vaste prijs van je abonnement (mobiel en/of internet, tv) (+ opties die je hebt geactiveerd) altijd een maand op voorhand.

Het is ook mogelijk dat eenmalige kosten op je factuur zijn opgenomen. Bijvoorbeeld de kosten voor het toestel dat je hebt gekocht of de aansluitingskost van je internet- en/of tv-dienst. We sommen hieronder even de kosten op die kunnen gefactureerd worden.

 

3. Tariefwijziging uitgevoerd?

Onlangs een nieuw abonnement gekozen, maar de abonnementskosten staan twee keer op je factuur. Geen zorgen! Je betaalt niet 2 keer . De factureringsperiode is langer dan normaal. Eenmaal je een tariefwijziging aanvraagt, wordt de aanvraag meteen uitgevoerd.

 

We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld:

 

 • Voor de dagen die niet gebruikt zijn, maar je wel hebt betaald aan het oude tariefplan krijg je een tegoed. De klant hierboven krijgt een tegoed van €-10.45 
 • Je nieuwe tariefplan begint waar je oude eindigt. Vanaf die dag tot en met het begin van je factureringsperiode wordt je het nieuwe tarief aangerekend. Klant betaalt €20.03 voor zijn abonnement Go Plus.
 • Plus de komende maand. De vaste prijs van je abonnement betaal je immers altijd een maand vooraf.

Je kosten lijken hoger dan verwacht, maar dat is te verklaren door de langere factureringsperiode. Vanaf de volgende factuur, zal het vaste tarief worden aangerekend.

4. Kosten buiten bundel?

Je kosten buiten bundel bevatten alles wat niet inbegrepen is in je abonnement en bovenop je abonnementskosten aangerekend wordt. Maar wat houdt dat juist in?

 • als je meer gebeld, ge’smst of gesurft hebt dan wat inbegrepen is in je abonnement 
 • bellen, sms'en, internetten en gebeld worden in landen buiten de EU
 • bellen naar servicenummers, zoals 0900- en 0909-nummers
 • multimedia: premium betaalnummers (zoals parkeer-sms'jes, bustickets De Lijn,…)
 • multimedia: aankopen via Orange factuur

Administratieve kosten voor herinneringen met betrekking tot openstaande facturen kunnen het hogere factuurbedrag ook verklaren.

1ste herinnering Gratis
2de herinnering 10 €
3de herinnering 10 €
4de herinnering (ingebrekestelling) Gratis
 • De eerste herinnering gebeurt via sms, via e-mail of per post.
 • 2de herinnering gebeurt via e-mail of per post.
 • 3de herinnering gebeurt via sms, via e-mail of per post.
 • 4de en laatste waarschuwing voor volledige schorsing van je abonnement ontvang je via e-mail of per post.

5. Je laatste factuur?

Wij vinden het jammer dat je Orange verlaat. Als je je abonnement de afgelopen maand hebt stopgezet, wordt het betaalde abonnementsgeld terugbetaald als een tegoed op je volgende factuur. Wens je meteen een terugbetaling? Bel gewoon onze klantendienst op 5000.

6. Gefactureerde kosten

Raadpleeg hier de lijst met de aangerekende kosten.

Heeft deze pagina je verder geholpen?
Een beetje hulp nodig?

Nog meer mogelijkheden