Bye bye roaming
in de Europese Unie!

Reis met een gerust hart

Door de Europese wetgeving zijn roamingkosten in de Europese Unie verleden tijd. Bij Orange gebeurde dit op 11 juni 2017.

 • Wanneer je in de EU reist, gebruik je de nationale volumes van je abonnement om te bellen, sms'en of surfen. Je gebruikt je gsm dus even vaak als thuis, zonder zorgen.
 • Met een Zen-abonnement gebruik je je inbegrepen volumes. Zijn die opgebruikt? Geen zorgen, om verder te bellen, sms'en of surfen aan dezelfde tarieven als in België, hoef je enkel een herlaadbeurt te doen.
 • Met een herlaadkaart betaal je dezelfde prijs als in België of wordt je verbruik van je bonus en belwaarde afgehouden. Net zoals in België!

Let op: Zwitserland maakt geen deel uit van de Europese Unie.

Bekijk de video

Wat is roaming?

Roaming is alle mobiele communicatie via een buitenlands gsm-netwerk. Met andere woorden: bellen, sms'en, mms'en of surfen in het buitenland.

Wanneer je in België bent, kan je ook bellen of berichten sturen naar het buitenland. Dit zijn internationale oproepen en berichten. Gesprekken en berichten in België naar de EU (internationale oproepen) worden wel nog aangerekend volgens de internationale tarieven. Deze zijn niet inbegrepen in de Europese wetgeving.

Zones en tarieven

Om je prijs voor roaming en internationaal gebruik te bepalen, delen we landen op in verschillende zones.

 • Zone 1: Europese Unie + Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en enkele eilanden. Raadpleeg de lijst in detail.
 • Zone 2: Best Destinations
  In Arend Premium (Smartphone) heb je inbegrepen volumes die je in deze zone kan gebruiken.
 • Zones 3, 4, 5 en 6: de rest van de wereld.
 • Maritieme zones: als je binnen de EU op een cruise of een boot reist, maak je gebruik van een satellietverbinding voor je communicatie. Daardoor is dit een ander geografisch gebied dan de EU. Bekijk de lijst voor meer info over deze zone.

Je kan ook steeds onze handige tariefsimulator gebruiken om de exacte tarieven te berekenen, tijdens je reis of vóór je vertrek. Je vindt er ook een overzicht van de internationale en roaming-opties.

Opties voor roaming en internationaal verbruik

Ontdek onze roaming-opties en kies de optie die bij jouw verbruik en bestemming past:

Traveller (Pass) - 30 €

Maandelijkse optie of eenmalige bundel

 • 500 min en 500 sms'en van België naar EU en Best Destinations
 • 500 min in/naar EU en Best Destinations
 • 500 sms'en in/naar EU en Best Destinations
 • 500 MB in EU en Best Destinations

World Traveller (Pass) - 110 €

Maandelijkse optie of eenmalige bundel

 • 120 min wereldwijd
 • 120 sms'en wereldwijd
 • 250 MB wereldwijd

 

Traveller Data (Pass) - 12 €

Maandelijkse optie of eenmalige bundel

 • 250 MB in EU en Best DestinationsHeb je een optie of bundel geactiveerd voor roaming of internationaal verbruik? In de Europese Unie worden je inbegrepen volumes (minuten, sms'en en surfvolume) van je tariefplan verbruikt, dan pas de inhoud van je optie of bundel.

Ontdek de Best Destinations-zone, met Zwitserland inbegrepen.
Als je een Arend Premium (Smartphone)-abonnement hebt, bevat je tariefplan al volumes al 1000 sms'en, 1000 belminuten en 1 GB om te gebruiken in/naar deze zone.

Je verbruik controleren

Travel Data Control

Gebruik gratis Travel Data Control. Activeer deze dienst in de My Orange-app of in je Klantenzone. Zo kan je een bovenlimiet instellen voor je surfverbruik in het buitenland. Geen onaangename verrassingen op je factuur: je internetverbinding wordt geblokkeerd wanneer je de limiet bereikt. Je kan je limiet steeds aanpassen.

My Orange-app

Op reis in het buitenland kan je je verbruik gratis op de voet volgen in de My Orange-app. Klik op het icoontje om de app te downloaden.

Sms-meldingen

Wanneer je een grens oversteekt, ontvang je van ons een sms met de tarieven van je bestemming en of dit inbegrepen is in je tariefplan. We waarschuwen je ook van zodra je 80 % en 100 % van de volumes van je tariefplan of optie verbruikt hebt.