Menu

Zo blijf je in contact... zonder Facebook

Heb je beslist om je Facebook te verwijderen of wil je er in elk geval minder tijd op doorbrengen? Maar ben je bang je vrienden uit het oog te verliezen? Geen paniek, wij vonden een app waarmee je rustig kan afkicken.

22.05.2018
Door Céline R

Er is tegenwoordig geen makkelijkere manier dan Facebook om contact te houden met familie, kennissen en vrienden die verder weg wonen. Alleen, er wordt nogal losjes omgesprongen met je persoonlijke gegevens... Zo ontstond het vrije simpele idee voor Garden: creëer een lijst van vrienden of kennissen en laat van je horen.

De bedenker is niemand minder dan Zander Adell, oprichter van de start-up pakjesdienst Doorman, in Silicon Valley. Zijn nieuwste idee is om je af te melden van Facebook en zo de band met je vrienden weer aan te halen. Hoewel dat op het eerste gezicht paradoxaal lijkt, houdt het idee erachter wel steek.

De ontwikkelaar legt uit dat het idee voor Garden ontstond nadat hij een vriend was kwijtgespeeld omdat hij helemaal was opgegaan in zijn laatste start-up, Doorman. Door zijn drukke agenda was hij volledig vervreemd van wie echt voor hem telde, ook zijn boezemvriend. Hij hoopte altijd om de band weer aan te halen zodra het iets kalmer zou worden, maar die tijd is er helaas nooit gekomen. 't Is te zeggen, toch wel maar te laat.
Met Garden leg je een soort vriendenboekje aan en kies je hoe vaak je een herinnering wil krijgen (één keer per week, één keer per maand of vaker). Je kan ook notities maken over je laatste conversaties. De applicatie zal je een melding sturen telkens wanneer jij dat wil. In plaats van een nieuwe status of privéberichtje te schrijven word je gestimuleerd om eens te bellen of af te spreken (in het echte leven). Een slimme en uiteindelijk ook poepsimpele manier om je familie en vrienden niet uit het oog te verliezen.

De app is voorlopig nog gratis. Er zou ook een betalende versie van kunnen komen, maar dat is nog niet zeker. Garden is beschikbaar op iPhone en er komt ook een versie voor Android aan.