Menu
Blog

Zet je schrap voor deze auto-films!

Fun

We kunnen auto’s niet meer wegdenken uit het dagelijks leven. Meer nog, we hebben er zelfs te veel in ons kleine Belgenlandje. Ook in de filmwereld zetten ze wel eens graag de auto in de spotlight. Geen zorgen voor diegene die het niet zo op snelheid hebben, het zijn niet alleen racefilms wat de klok slaat!

10.01.2017 Wendy Troch

Cars

We houden het eerst nog braaf en gaan voor een animatiefilm. Dat Pixar jong en oud kan bekoren wisten we al langer en ook deze is zeker een must-see om met de kinderen te bekijken. Het verhaal gaat over Bliksem McQueen, een rode racewagen die niets liever doet dan winnen. Maar op weg naar zijn volgende race raakt hij verdwaald in ‘Radiator Springs’. Hij smeedt er vriendschappen waardoor afscheid nemen hem zwaar bevalt.

Transformers

Deze is speciaal voor liefhebbers van wagens én robots. De film met Shia LaBeouf en Megan Fox in de hoofdrol gaat over auto’s die zichzelf transformeren in reuzen van robots. En natuurlijk zijn er ook hier bad guys waardoor een heus robotgevecht losbarst.
 

Taxi Driver

Taxi Driver dateert al van 1976 en heeft toppers Robert De Niro en Jodie Foster als hoofdrolspelers. De film gaat over een oorlogsveteraan die nu aan de bak komt als simpele taxichauffeur. Hij leeft in een eenzame wereld van paranoia en blijkt er niet meer uit te kunnen kruipen. Alles wat hij ’s nachts ziet op straat tijdens zijn shift bevalt hem helemaal niet. Hij besluit er dan ook eigenhandig iets aan te doen.

Death proof

Quentin Tarantino kon uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Als je Tarantino hoort kan het niet anders zijn dan sensatie! Hierin speelt Kurt Russell een roekeloze moordenaar die zijn ‘death proof car’ inzet om ervoor te zorgen dat jonge vrouwen omkomen tijdens auto-ongelukken.

Rush

Er is ook plaats voor een waargebeurd verhaal. Deze film uit 2013 is geregisseerd door Ron Howard, waarbij Peter Morgen zorgde voor het script. En hoe kan het ook anders dan dat Formule1 hier ook een plaatsje krijgt. In deze racefilm komt de rivaliteit tussen Niki Lauda en James Hunt in de kijker te staan. Ze kozen om het woelige seizoen 1976 te verfilmen. Een niet zo gunstige periode voor Lauda, maar opgeven staat niet bovenaan zijn lijstje.

Mad Max: Fury Road

Wie liever het zware geschut op zijn buis heeft zit met deze waaghalzerij goed. De hoofdspelers deze keer zijn Charlize Theron en Tom Hardy. De post-apocalyptische fictie voorziet je van prachtige beelden en kanjers van voertuigen. Daarnaast combineren ze de actie met een gezonde dosis humor.

The Fast and the Furious

En afronden doen we met een klassieker van een actiefilm: The Fast and the Furious. De film gaat over het criminele straatleven waarbij straatraces dagelijkse kost zijn. De allereerste film uit de reeks kwam uit in 2001 en de sterren van dienst waren onder meer Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez en Dwayne Johnson. Vin Diesel vertolkt hierin een bendeleider die verdacht wordt van zware diefstal. Undercover agent Brian (Paul Walker) wordt ingeschakeld om het hele zaakje uit te pluizen. Maar hij raakt bevriend met de bendeleider, waardoor hij voor een dilemma staat.
Weetje: Paul Walker stierf in 2013 toevallig door een auto-ongeluk. Gelukkig was het voor hem een van de mooiste manieren om te gaan. “If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling”

Spontaan zin gekregen om zelf te gaan cruisen? Misschien doe je dat binnenkort wel in een nieuwe Fiat Tipo Hatchback! 
Doe snel mee met onze wedstrijd via #OrangeThankYou hier

Found this useful? Share with

Wendy Troch
Een crazy cat lady, maar ook een fashionaddict met een liefde voor bloggen.  Meestal terug te vinden in een koffiebar, scrollend op Instagram of met een stuk taart.