Zero waste: 4 apps waar onze planeet van opkikkert

Fun

Een smartphone is niet echt het meest milieuvriendelijke toestel. Maar hij kan je wel helpen om je ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzamer te leven. Onder andere met deze apps.

18.10.2019
Door Cédric

Zero Waste Objective

Je opdracht is eenvoudig: volg de adviezen van de app en wordt een Zero Waste Hero. Je krijgt een lijstje met uitdagingen en vóór je het weet ben je op weg naar een leven met zo weinig mogelijk afval. De app is zowel je persoonlijke coach als een soort logboek van je ecologische evolutie.

Zero Waste Objective is beschikbaar voor Android, maar jammer genoeg nog niet voor iPhone. 

Go Green Challenge

Ook deze app geeft je opdrachten om milieuvriendelijker te gaan leven. Vrijwel zonder dat je het merkt, leer je heel wat bij over milieubescherming. Bovendien neem je stilaan andere gewoonten aan, verklein je je ecologische voetafdruk en gedraag je je duurzamer. Die evolutie gaat heel geleidelijk en de app doet dienst als logboek.

Download Go Green voor iPhone of voor Android

Ecosia

Je staat er niet bij stil, maar bij elke zoekopdracht op het internet verbruik je meer dan alleen data. Je veroorzaakt ook een bepaalde CO2-uitstoot. Om dit te compenseren verbindt zoekmachine Ecosia zich ertoe om bomen te planten en herbebossingsprojecten te financieren. Het bedrijf uit Berlijn biedt hiervoor apps en extensies voor je webbrowser aan.

Download Ecosia voor iPhone of Android. 

ShareWaste

Gooi nooit meer iets weg zonder te denken; hè, misschien kunnen mijn buren er compost van maken. Compost maken van je voedselafval was trouwens nog nooit zo makkelijk, ook zonder eigen compostbak.

De ShareWaste-community brengt mensen met elkaar in contact: sommigen willen van hun afval af, anderen maken er compost van en gebruiken dat eventueel zelf. De community heeft in Europa al 30.000 leden en is onlangs ook in België gestart. Dit is dus een prima moment om je steentje bij te dragen aan deze collectieve inspanning en voor minder afval te zorgen!

Download ShareWaste voor Phone of Android