Menu
Blog

Zelfs op Erasmus blijft familie dichtbij, dankzij gratis roaming!

Tot uw dienst

Vertrekt je kind op Erasmus? Geen paniek, je blijft makkelijk en voordelig in contact dankzij de afschaffing van roaming in Europa. Wij leggen je nog eens alle voordelen uit.

07.12.2017 Céline Roman

Het Erasmusprogramma viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Sinds 1987 gingen 9 miljoen jongeren dankzij het programma in een ander Europees land studeren. 9 studenten op 10 komen tevreden terug. Vandaag is het zelfs mogelijk om met Erasmus+ stages of andere werkplekleersituaties te volgen. Vertrekt je kind binnenkort? Dankzij de afschaffing van roaming in Europa in juni groei je niet uit mekaar.

Wat is roaming?

Alle mobiele communicatie die over een buitenlands netwerk verloopt (bellen, sms'en, surfen).

Een Belgische mobiele bundel is nu dus overal in Europa geldig?

Dat klopt. Op reis in de Europese Unie gebruik je de nationale volumes die bij je tariefplan zijn inbegrepen. Overschrijd je je bundel? De prijzen in België en de Europese Unie zijn dezelfde. Is je bundel geblokkeerd? Dan moet je herladen, maar voor dezelfde prijs als in België, waar je ook bent in de EU.

En als je bijvoorbeeld vanuit België naar een Italiaans nummer belt?

Dat is dan weer een internationale oproep. Bijgevolg worden de oproepen en sms'jes vanuit België naar de EU gefactureerd aan de internationale tarieven. Maar als je vanuit Brussel naar een Belgisch nummer in België belt, wordt dat beschouwd als een nationale oproep.

Ons advies: in het buitenland let je niet altijd goed op je verbruik. Vergeet niet dat je je verbruik van nabij kan opvolgen in de app My Orange, in België en het buitenland.

Weet je niet zeker of je alle voordelen van de afschaffing van roaming in Europa begrepen hebt? Wij hebben de voordelen speciaal voor jou samengevat.
Je kan ook de volledige roaming tarievenlijst vinden op de website.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.