Menu
Blog

Y360 of voordelige 3G van Huawei

Tech

Een mini-smartphone voor een mini-prijsje. Je telt 79,99 euro neer, maar moet dan wel 4G missen. Waarmee kan de Huawei Y360 ons nog blij maken?

25.08.2015 Cédric Godart

Zoek je een krachtige smartphone, en wil je daar geen fors bedrag aan uitgeven? Dan zou de Y360 volgens zijn technische gegevens het einde van je zoektocht moeten betekenen. Hij ziet er vrij klassiek uit (kunststof, gemiddelde afmetingen) en heeft een scherm van 4 inch, te vergelijken met de iPhone 4.

HD is te hoog gegrepen: de resolutie bedraagt 854 bij 480 pixels. Android werkt vlekkeloos samen met de eigen interface van het merk Huawei en functioneert opvallend vlot en snel. Zoals gezegd geen 4G, maar wel 3G+ netwerken. En bovendien zowel wifi als Bluetooth. De batterij van 2.000 mAh lijkt fors voor dit type smartphone en … dat is ze ook. Voor een Android-smartphone zet ze een mooie gebruiksduur neer: gemiddeld anderhalve dag, ook bij intensief gebruik.

Foto’s nemen doe je met een sensor van 5 megapixel. Die levert over het algemeen correcte kiekjes op, vooral buiten. Wij installeerden de Camera-app van Google en daarna waren de opnames iets mooier. De frontcamera neemt 2 megapixel-beelden op en verrast ons ook in de goede zin. De foto’s en selfies zijn helder en scherp.

Verwacht van de Huawei Y360 geen mirakels, maar in zijn prijscategorie presteert hij sterk en valt hij op door de vlotte werking van het systeem en de apps. De interface van Huawei vinden wij persoonlijk soms iets minder geslaagd, maar Android-launchers zijn er genoeg (Google Now, Z Launcher, enz.). Met Google Now Launcher als interface zou je zweren dat je met een Nexus 4 te doen hebt.

De enige tekortkoming, behalve het ontbreken van 4G? Het ietwat fantasieloze design.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.