Menu
Blog

Waarom de Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128 GB een echte topper is

Tech

Momenteel eist de nieuwe Mi 10 Lite alle aandacht op. En terecht, want het is een van de meest geavanceerde smartphones van deze zomer. Supersterk in foto’s en klaar voor 5G! En dat allemaal voor een superscherpe prijs.

Promo: koop je Xiaomi Mi 10 Lite voor maar 9 € met de 2 GB Smart Data-optie en een Go-abonnement naar keuze. 

15.02.2021 Simon VAN CAUTEREN

Xiaomi Mi 10 Lite 5G: alle details

Xiaomi lanceerde eind mei zijn Mi 10 Lite 5G-smartphone. Dit nieuwe model is verkrijgbaar voor 9 euro met de Smart Data-optie 1 GB en een abonnement naar keuze. Hij heeft achteraan vier camera’s, een groot gebogen scherm van 6,57 inch en een oogstrelend design!

Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128 GB: specs

Dit nieuwe toestel is tot in de puntjes verzorgd! Laat je niet misleiden door de naam 'Lite', technisch is het heel geavanceerd:

  • AMOLED-scherm van 6,57 inch
  • Schermresolutie van 1080 x 2340 pixels
  • Qualcomm SDM765 Snapdragon 765G processor
  • Adreno 618 grafische processor
  • 128 GB aan opslaggeheugen
  • RAM-geheugen van 6 GB
  • Dual SIM 
  • Android 10 met MIUI 11-interface
  • 4 camera’s achteraan: 48 MP, 8 MP, 2 MP en 2 MP
  • Frontcamera: 16 MP
  • 3,5 mm jack-aansluiting
  • Omkeerbare USB-C
  • Wifi 5 802.11ac 
  • 2G edge, 3G+, 4G+ en 5G
  • Batterij van 4160 mAh met 20W snellaadfunctie
  • Zowel compatibel met VoLTE (bellen via 4G) als VOWIFI (wifi-bellen)

Kennismaking

We winden er geen doekjes om: de lanceringsprijs van 399,95 € heeft ons sterk verbaasd. Degelijkheid is de term die onze eerste indrukken samenvat. Xiaomi heeft bijvoorbeeld Corning Gorilla-glas van de 5e generatie gebruikt. Dit is een Android-smartphone met premiummaterialen, mooi om naar te kijken, fijn om in de hand te houden.

Het ruim bemeten scherm van 6,57 inch voelt nooit onhandig aan. Het schitterende AMOLED-scherm profiteert ook nog eens van de TrueColor-technologie, een garantie voor sterkere en heel natuurlijke contrasten, in omgevingen met weinig én veel licht. Oogstrelend.

Ik ben al overtuigd! Ik wil de Xiaomi Mi 10 Lite 5G 

Bijzonder krachtige smartphone

De nieuwe Xiaomi Mi 10 Lite wordt aangedreven door een Snapdragon-chip, maar het is niet dezelfde chip als in de duurdere modellen van het merk. Bij deze Lite gaat het om de Snapdragon 765G-processor, iets minder krachtig, maar wel met 5G-connectiviteit. Voor dagelijks gebruik, hoe intensief ook, is het vermogen van deze chip ruimschoots genoeg. 

Het RAM-geheugen van 6 GB en het opslaggeheugen van 128 GB zijn ideaal, zowel voor games als om naar hartenlust te fotograferen en te filmen. Je schakelt vlot van de ene naar de andere app over, zonder enige hapering.

Camera’s: professionele uitrusting

Vier camera’s achteraan en een flink opgedreven camera vooraan, meer heb je niet nodig voor zeer kwaliteitsvolle foto’s en video’s.

4 camera’s achteraan

De Xiaomi Mi 10 Lite 5G is achteraan uitgerust met 4 fototoestellen, die worden aangestuurd door artificiële intelligentie voor betere opnames:

  • Sony IMX686 hoofdcamera van 64 MP, grootste lensopening f/1,89
  • Ultra-breedhoekcamera van 8 MP, grootste lensopening f/2,2
  • Dieptesensor van 2 MP, grootste lensopening f/2,4
  • Macrocamera van 2 MP, grootste lensopening f/2,4

De laser-scherpstelling werkt relatief snel. Om contrasten te detecteren wordt dit systeem ondersteund door vier lampen: twee met zacht licht en twee flitsen. De combinatie van de 4 sensoren met herkenningstechnologieën (AI) levert vrijwel altijd, zowel overdag als ’s nachts, foto’s van een onberispelijke kwaliteit op. Met zo’n technisch wapenarsenaal lijkt het ons moeilijk om foto’s de mist te doen ingaan. En het mooie is dat je zelf helemaal niets moet doen om je opnames te doen slagen: het camerasysteem is bijzonder goed uitgekiend en slim, net zoals de Xiaomi-fotoapp.

Je neemt video’s op in HD- of 4K-kwaliteit en de resultaten steken altijd met kop en schouders uit boven wat concurrenten in deze prijscategorie produceren.

Waw, wat een fotoprestaties! Ik wil de Xiaomi Mi 10 Lite 5G 

1 geavanceerde frontcamera

Voor selfies beschikt het toestel over een kwaliteitsvolle sensor van 16 MP HDR met f/2,25 als grootste lensopening en automatische silhouetdetectie voor portretten. Portretopnames zijn altijd voldoende helder en vrij flatterend. Als je vindt dat gezichten te vlak en met weinig details worden weergegeven, dan kan je dit bijregelen voor een meer natuurlijke weergave.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G met MIUI 11 en Android 10

Achter de MIUI-interface, die typisch is voor Xiaomi, gaat het besturingssysteem Android 10 schuil. Op die manier krijg je het beste van twee werelden, halfweg iOS en Android, met kleurenthema’s, een grote variëteit aan icoontjes en gemakkelijk te leren gebaren om het toestel te besturen.

Hoe interessant MIUI is, merk je aan deze praktische functies:

  • Document viewer (foto’s, Office, PDF)
  • Systeem voor games, met onderdrukking van onderbrekingen tijdens het spelen
  • Bestanden en foto’s delen met andere toestellen (Mi Share)
  • Draadloos printen van documenten op een printer 
  • Berichten blokkeren
  • Snel schakelen tussen verscheidene netwerken

De basis-interface van Android is nog moeilijk terug te vinden, maar het systeem bevat alles wat je nodig hebt, zoals de Google Play Store, de vertrouwde Google-apps (Gmail, Maps) en natuurlijk de Google Assistant, om bijvoorbeeld te communiceren met de slimme speakers Google Nest Mini en Google Nest Hub.

Welke simkaart voor de Mi 10 Lite 5G?

De Xiaomi Mi 10 Lite 5G biedt twee slots voor nanosimkaartjes en ze zijn allebei compatibel met zowel 4G als 5G.

Hoelang houdt de batterij het vol?

Xiaomi geeft zelf aan dat zijn Mi 10 Lite 5G met zijn batterij van 4160 mAh 1,5 tot 2 dagen werkt zonder bijladen. Met de snellaadfunctie (20 W-compatibel) is het toestel op maximaal 120 minuten weer helemaal klaar voor de dienst.

Wat is de prijs van de Mi 10 Lite 5G 128 GB?

De prijs van het toestel zonder abonnement is 329,95 €, met 128 GB en 6 GB aan RAM-geheugen. 

Om de Mi 10 Lite 5G tegen de beste prijs te kopen heb je nu de mogelijkheid om de 2 GB Smart Data-optie voor 15 € per maand te nemen, met een Go-abonnement naar keuze. Voor de Mi 10 Lite 5G 128 GB met abonnement betaal je dan maar 9 €

Super, ik wil de Xiaomi Mi 10T Lite

Waar koop je de Xiaomi Mi 10 Lite 5G?

Om de nieuwe Mi 10 Lite 5G te kopen ga je naar onze eshop. Je kan natuurlijk ook altijd terecht in een van onze Orange Shops.

Ik wil deze smartphone kopen! Toon mij de Mi 10 Lite 5G Toon mij alle smartphone superdeals van het moment

Lees ook:

▶️ Ons oordeel over de Xiaomi Mi 10 5G? Lees het in onze review!
▶️ Ons oordeel over de Xiaomi Redmi Note 8T
▶️ Waarom de Xiaomi Mi 9T in de zomer van 2019 de show steelt

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.