Menu
Blog

Complete review van de Xiaomi Mi 10T 5G: de ideale smartphone van het moment?

Tech

We hebben gezocht, maar de Xiaomi Mi 10T laat zich nauwelijks op foutjes betrappen. Waarom hij eind 2020 zo uitblinkt? Hij combineert een elegant ontwerp met krachtige componenten. Dit is ons oordeel na een intensieve test.

Promo: koop je favoriete Xiaomi Mi 10T 128 GB  voor maar 59 € met de optie Smart Data 2 GB en een Go-abonnement.

12.03.2021 Simon VAN CAUTEREN

De nieuwe Mi 10T van Xiaomi veroorzaakt eind 2020 veel opwinding in België. De reden: hij ziet er oogverblindend uit, is krachtig, maakt schitterende foto’s en … blijft heel betaalbaar. 

Specs van de Xiaomi Mi 10T

De Mi 10T 5G beschikt over de kenmerken van een toptoestel, terwijl zijn prijs lager ligt dan bij andere smartphones uit dezelfde categorie:

  • Qualcomm Snapdragon 865 processor
  • RAM-geheugen van 6 GB
  • Scherm van 6,67 inch, FHD+ en een verversingssnelheid van 144Hz
  • Bluetooth, WIFI, VoLTE, VoWIFI, GPS
  • Opslaggeheugen van 128 GB 
  • 2G, 3G, 4G+, 5G
  • Dual SIM (nanosimkaart)
  • Batterij 5000 mAh met 33W snellaadfunctie
  • Omkeerbare USB-C kabel

Toon mij de Xiaomi Mi 10T

Indrukwekkend groot scherm

Groot en comfortabel, zo kan je het scherm het best omschrijven. Het heeft een resolutie van 2.400 x 1.080 pixels, is heel lichtsterk en biedt een mooi contrast. De refresh-snelheid van 144 Hz maakt video’s en games heel aangenaam en vloeiend om naar te kijken. Vooral bij langdurig gebruik valt dit op. Eén en ander wordt mogelijk gemaakt door de krachtige Adreno 650-chip. Een scherm om ‘u’ tegen te zeggen.

Onberispelijke connectiviteit

Laat de Mi 10T dan nergens steken vallen? Volgens ons is het een beetje jammer dat Qi draadloos opladen ontbreekt op dit model. Maar voor het overige heeft de smartphone echt alles in huis, inclusief de beste en meest recente nieuwigheden:

  • Wi-Fi 6 (ax)
  • 4G+ en 5G frequenties
  • 4G-bellen (VOLTE)
  • Wifi-bellen (VOWIFI)
  • Bluetooth 5.1 met hi-res audio-ondersteuning
  • NFC-chip voor Google Pay of Bancontact Payconiq

Wij ontdekten dat de Mi 10T voorzien is van een infraroodsensor, waardoor je de smartphone onder andere kan gebruiken als … afstandsbediening. Dit lijkt een detail, maar in de praktijk heb je er veel plezier van. Echt handig!

Onze ervaring met de Mi 10T

Wat valt eerst op als je de doos openmaakt? Hoe mooi deze nieuwe Android-smartphone eruitziet en hoeveel zorg Xiaomi aan alle details heeft besteed. Natuurlijk springt ook het grote scherm in het oog, dat de hele voorkant bedekt. Linksboven zit een kleine notch, een discrete verwijzing naar de frontcamera.

De telefoon heeft een behuizing in gehard glas en metaal. De vingerafdrukscanner is onzichtbaar weggewerkt achter het scherm. Dat gaf de fabrikant de mogelijkheid om de rug perfect glad af te werken.

Neem de Mi 10T uit de doos en je merkt meteen hoe groot en robuust hij is. Het scherm meet 6,67 inch, maar het toestel glijdt toch perfect in je zak, omdat het zo dun is: 9,3 mm. De hoogte bedraagt 16,5 cm, de breedte 7,6 cm. Met 216 gram (zonder beschermcase) is het toestel zwaarder dan gemiddeld.

In het opslaggeheugen is plaats voor 128 GB aan data, voldoende voor duizenden foto’s en video’s.

Ik ben overtuigd: ik wil de Xiaomi Mi 10T! 

Hoe zit het met de foto- en de videokwaliteit?

Die is duidelijk heel goed, al bespeuren we enkele tekortkomingen. De Mi 10T is uitgerust met 3 fotosensoren:

  • een Sony-hoofdcamera van 64 megapixel, met een f/1,89 lensopening
  • een ultra-groothoek van 13 megapixel, met een beeldhoek van 123 graden
  • een macrolens van 5 megapixel met automatische scherpstelling

Dit is de ideale combinatie voor overdag. Je maakt realistische foto’s, de kleuren zijn levendig en dit helpt je om in zo goed als alle situaties vrijwel perfecte foto’s te maken. Alleen ’s avonds en ’s nachts konden wij het toestel op foutjes betrappen. De kwaliteit van foto’s en video’s laat soms een beetje te wensen over als er weinig licht is. Foto’s worden dan nogal korrelig.

De selfiesensor van 20 megapixel levert mooi gedetailleerde en heldere portretten op. De beelden zijn soms een tikje te gepolijst, maar over het algemeen zijn de resultaten van het piepkleine cameraatje op de voorkant uitstekend. 

Xiaomi geeft je in de Photo-app ruim de kans om creatief met je foto’s om te gaan. De vele bewerkingsmogelijkheden zijn leuk en makkelijk te gebruiken. Wij amuseerden ons met de bewegings- en schilderijfuncties. Je kan ook tot 600 beelden per minuut opnemen om stop-motion filmpjes of een time-lapse te maken, bijvoorbeeld van een landschap (ondergaande zon, sterren die lichtstrepen schrijven, …).

Super! Ik wil de Xiaomi Mi 10T!

Is MIUI 12 interessant?

MIUI 12 zit standaard op dit model. In feite heeft Xiaomi de nieuwste versie van zijn schitterende MIUI-interface over het Android 10-systeem gelegd. Je krijgt niet alleen een verbeterd systeem om apps al dan niet toegang te geven tot je data, maar ook icoontjes met een nieuw design, nieuwe multitasking met verschuivende vensters, een dark mode voor alle apps en een echte app-lade.

Welke batterijduur?

Op papier is de batterij van 5.000 mAH alvast indrukwekkend. Hoe presteert ze in de praktijk? Wij testten de Mi 10T met een goede 4G-verbinding. Als we het toestel ’s ochtends om 6.30 u helemaal opladen, houden we rond 22 u meestal 30 tot 40% batterijlading over. Zelfs als je veel met video’s en games bezig bent, zou je zonder veel problemen het einde van de dag moeten halen. Bij minder intensief gebruik moet je hoogstens om de twee dagen opladen. Laden gaat ook echt snel, met 33 W. De enorme batterij is al na anderhalf uur weer volledig herladen.

Welke kleuren voor de Mi 10T 5G?

De Xiaomi Mi 10T 5G is in België verkrijgbaar in twee kleuren:

- Cosmic Black (Kosmisch zwart)
- Lunar Silver (Lunar zilver)

Hoeveel kost de Mi 10T?

Het pack Xiaomi Mi 10T kost 449,95 € zonder abonnement in onze eshop of in de Orange-shop in je buurt.

Mi 10T promo

Als je de Xiaomi Mi 10T wil kopen in je Orange-shop aan een promoprijs vanaf 59 €, dan combineer je de smartphone met de optie Smart Data 2GB en een Go-abonnement.

Ik ben overtuigd, ik wil de Xiaomi Mi 10T!

Voor wie is de Xiaomi Mi 10T?

Er is geen twijfel mogelijk: de Xiaomi Mi 10T is een van de meest aanbevolen Android smartphones van het moment. Het grote, dunne, krachtige toestel is optimaal voor jou als je op zoek bent naar de beste verhouding tussen kwaliteit, prijs en vermogen.

Super, ik wil de Xiaomi  Mi 10T!

Lees ook deze artikels:

▶️ Ons oordeel over de Xiaomi Mi 10 5G? Lees het in onze review!
▶️ Review van de Xiaomi Redmi 9 32 GB: krachtpatser voor een prijsje
▶️ Xiaomi Redmi Note 9 of Redmi Note 9 Pro: welke kiezen?

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.