Menu
Blog

Waarom is de Xiaomi 13 of Xiaomi 13 Pro de perfecte smartphone voor jou? Een review van alle specs!

Tech

Met de Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro presenteert het gelijknamige Chinese merk een indrukwekkende Android-smartphone en een krachtig staaltje technologie. In deze review nemen we de belangrijkste specs en kenmerken onder de loep!

15.03.2023 Maité Delgado

Maak kennis met de nieuwste Xiaomi smartphone

De Xiaomi 13 en 13 Pro lijken wel ontworpen voor de meest intensieve smartphonegebruiker. Dankzij de Leica-lens heb je een professionele camera op zak, de innovatieve Snapdragon® 8 gen 2-processor maken je toestel krachtiger en efficiënter, en dan is er nog de 50W wireless turbo charging … kortom, redenen genoeg om snel in onze review te duiken! Ben je na deze blog helemaal overtuigd van deze Android-smartphone? Beide modellen kan je makkelijk en snel online bestellen via de Orange eshop! Daarnaast vind je de Xiaomi 13 ook in een Orange-shop in jouw buurt.

TIP: kom je oude gsm inleveren via de dienst retour van Orange en krijg een voucher ter waarde van de overnameprijs! 

Specificaties en kenmerken

Voor we in deze review dieper ingaan op de bijzondere kenmerken van de Xiaomi 13 en 13 Pro, geven we je graag eerst een overzicht van alle specificaties.

Xiaomi 13: specs

 • AMOLED-scherm van 7,36 inch met 120 Hz ververssnelheid
 • Processor: Qualcomm® Snapdragon® 8 Gen 2
 • Opslagruimte: 256 GB
 • RAM-geheugen: 8 GB
 • Besturingssysteem: Android T/MIUI 14
 • 3 camera’s op de achterzijde met Leica-lens: 50 MP (f/1.8) + 12 MP (f/2.2)+ 10 MP (f/2.0)
 • Filmen in 8K
 • Selfiecamera: 32 MP
 • Batterij van 4.500 mAh met 67 W-snellaadfunctie + 50 W-draadloos opladen
 • Stof- en waterdicht (IP68-gecertificeerd)
 • Dual-sim + eSIM

Xiaomi 13 Pro: specs 

 • AMOLED-scherm van 6,73 inch met 120 Hz ververssnelheid
 • Processor: Qualcomm® Snapdragon® 8 Gen 2
 • Opslagruimte: 256 GB
 • RAM-geheugen: 12 GB
 • Besturingssysteem: Android T/MIUI 14 
 • 3 camera’s op de achterzijde met Leica-lens: 50 MP (f/1.9) + 50 MP (f/2.2)+ 50 MP (f/2.0)
 • Filmen in 8K
 • Selfiecamera: 32 MP
 • Batterij van 4.700 mAh met 120 W-snellaadfunctie + 50 W-draadloos opladen
 • Stof- en waterdicht (IP68-gecertificeerd)
 • Dual-sim + eSIM

Wat is er nieuw? Ontdek 4 straffe specs!

Zowel de Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro zijn twee indrukwekkende Android-smartphones. Wat deze toestellen gemeenschappelijk hebben? Vier innovatieve upgrades die van deze modellen echte krachtpatsers maken! 

1. Professionele Leica-lens in de camera’s

Wie een smartphone met goede camera zoekt, mag stoppen met zoeken. Want de Xiaomi 13 en 13 Pro kregen een professionele Leica-lens! Iets wat fotografieliefhebbers zeker zullen weten te appreciëren, want Leica produceert onder meer al decennialang hoogwaardige camera’s.

 • Daarnaast kreeg de Xiaomi 13 ook een professionele 75 mm telelens. Zo kan je ook vanop afstand fantastische foto’s en video’s maken zonder verlies van kwaliteit! 
 • De Xiaomi 13 Pro kreeg dan weer een ultrawijde sensor (1 inch). Dit zorgt ervoor dat je ook bij weinig licht prachtige beelden kan vastleggen. Daarnaast stunt deze smartphone met een zwevende telelens (75mm) die je helpt focussen zoals een DSLR-camera. Meer daarover later!

2. Qualcomm® Snapdragon® 8 Gen 2-processor

Een smartphone moet snel en krachtig zijn. En dat heeft de producent van de Xiaomi 13-lijn goed begrepen! De Snapdragon® 8 Gen 2-processor werd eind 2022 gelanceerd en maakt Android-smartphones aanzienlijk krachtiger.

3. Slim scherm met Dolby Vision® en Dolby Atmos®-ondersteuning 

Ook qua schermbeleving stunt Xiaomi. Zo heeft de Xiaomi 13 een 120Hz AdaptiveSync AMOLED-scherm. Dat wil zeggen dat het scherm zélf z’n ververssnelheid aanpast aan de beelden per seconden (FPS) van je content. Interessant als je bijvoorbeeld graag mobiele games speelt! 

Op de Xiaomi 13 Pro vind je een WQHD+ dynamic 120 Hz AMOLED-scherm, de hoogste resolutie die momenteel beschikbaar is op smartphones. 

Tot slot bevatten beide smartphones een verbluffende Dolby®-ondersteuning voor zowel beeld als klank zodat jij nog meer kan genieten van bijvoorbeeld series streamen op je smartphone.

4. Snellaadfunctie voor oplader én draadloos opladen 

De nachtmerrie van elke smartphonegebruiker? Zonder batterij vallen! Bij de Xiaomi 13 en 13 Pro hoef je je daar geen zorgen over te maken. Want met de bijgeleverde snelladers én draadloze oplaadfunctie kan je er zo weer tegenaan. 

 • Met de 120 W HyperCharge laad je de Xiaomi 13 Pro op 19 minuten op. 
 • Met de 67 W-snellader laad je de Xiaomi 13 op 38 minuten op.

Ja, ik wil een Xiaomi 13!
Doe mij maar een Xiaomi 13 Pro!

Xiaomi 13 vs Xiaomi 13 Pro: wat zijn de verschillen? 

Hoewel de twee modellen veel kenmerken delen, zijn er ook enkele verschillen. In deze review zetten we de belangrijkste voor jou op een rijtje!

Afmetingen en gewicht 

In vergelijking met de Xiaomi 12 (Pro) zijn de nieuwe modellen ongeveer even groot en een tikkeltje zwaarder.

 • De Xiaomi 13 meet 15,2 cm bij 7,2 cm en weegt 189 gram.
 • De Xiaomi 13 Pro meet 16,3 cm bij 7,4 cm en weegt 229 gram.

Beschikbaar in deze kleuren

Qua kleuren houdt de nieuwste Android-smartphone van Xiaomi het eerder bescheiden. Bij Orange zijn volgende opties beschikbaar:

 • De Xiaomi 13 vind je in zwart
 • De Xiaomi 13 Pro vind je in zwart.

Heeft deze smartphone veel opslagruimte?

Genoeg voor dagdagelijks gebruik! Ben je een intensieve gebruiker die met tonnen foto’s, video’s en andere grote bestanden op de smartphone werkt? Met de ondersteuning van een goede clouddienst is de Xiaomi 13 of 13 Pro ook voor jou helemaal geschikt.

Handig om weten is dat de Xiaomi 13 Pro beschikt over meer RAM- of werkgeheugen. Dit maakt het toestel iets sneller in vergelijking met z’n kleine broertje.

 • De Xiaomi 13 beschikt over 256 GB opslagruimte, met 8 GB RAM.
 • De Xiaomi 13 Pro beschikt over 265 GB opslagruimte, met 12 GB RAM

Foto en video: professionele Leica-camera’s

Beide smartphones hebben een krachtige, lichtgevoelige selfiecamera (32 MP, f/2.0) om prachtige selfies mee te maken. Dankzij de nachtmodus, dynamische framing en portretmodus en HDR leg je zo al je favoriete momenten met vrienden en familie vast! 

Aan de achterkant vind je op beide modellen 3 camera’s met een professionele optische lens van cameraproducent Leica.

 • Bij de Xiaomi 13 krijg je een 50 MP groothoeklens, 12 MP ultragroothoeklens en 10 MP telelens met professionele optische zoom (75 mm).
 • Net zoals z’n voorganger vind je ook op de Xiaomi 13 Pro een lichtgevoelige 50 MP groothoeklens, 50 MP telelens en 50 MP ultragroothoeklens. Uniek hier is zwevende telelens (75 mm) waarmee Leica de focustechnologie van een DSLR-camera naar je smartphone brengt. Het resultaat? Prachtige portretfoto’s en ongeziene close-ups! Ook de ultrawijde 1 inch-sensor is een uitzondering op smartphones: deze maakt je Xiaomi 13 Pro aanzienlijk lichtgevoeliger – en je foto’s dus ook aanzienlijk beter. 
 • Daarnaast introduceert Leica op beide smartphones een geavanceerd Master-lenssysteem op beide smartphones met een zwart-wit lens (35 mm), wervelende bokeh (50 mm), zachte focus (90 mm) en portretlens (75 mm). Wedden dat niemand het verschil ziet tussen jouw foto’s en foto’s getrokken met een échte camera? 
 • Gebruik jij tot slot je smartphone vooral om te filmen? Met de nieuwste Xiaomi-modellen maak je verbluffende video’s in 8K – ook bij weinig licht! 

Xiaomi 13 vs Xiaomi 13 Pro: samengevat

De Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro lijken op het eerste zicht sterk op elkaar. Zo hebben beide toestellen 256 GB opslagruimte, zijn ze ongeveer even groot en hebben ze een innovatief camerasysteem met Leica-lenzen. 

Er zijn ook enkele belangrijke verschillen. Zo is de Xiaomi 13 Pro met 12 GB werkgeheugen krachtiger dan z’n kleine broertje. Daarnaast is de zwevende telelens (75 mm) een echte blikvanger: voor deze technologie liet Leica zich inspireren door DSLR-camera’s. Dat maakt vooral de Xiaomi 13 Pro uitzonderlijk geschikt voor iedereen die een smartphone intensief gebruikt voor onder meer (creatief) werk, fotografie, videografie, streamen en meer.

De Xiaomi 13 is mijn ding. 
Whoa, ik wil de Xiaomi 13 Pro bestellen via de eshop!

Is deze Xiaomi smartphone 5G-compatibel?

Ja! Zowel de Xiaomi 13 als Xiaomi 13 Pro zijn compatibel met 5G. Zodra het nieuwe mobiele netwerk beschikbaar is in jouw buurt kan je met deze smartphone dus supersnel mobiel surfen. 

Kan ik bellen via WiFi of 4G? 

Ja! Ook als je weinig tot geen signaal hebt, kan je met de Xiaomi 13-modellen bellen via WiFi (VoWiFi) of 4G (VoLTE). Uiteraard moet je voor deze optie wel toegang hebben tot een internetsignaal. Opgelet, bellen via WiFi en 4G is voorlopig enkel beschikbaar in België.

Is deze smartphone waterdicht?

Ja! In tegenstelling tot de Xiaomi 12 en 12 Pro hebben de nieuwste Xiaomi-modellen wél een IP68-certificaat. Wie een stofdichte en waterdichte smartphone zoekt, zit dus goed met de Xiaomi 13 of 13 Pro. 

Smartphone draadloos opladen aan turbo-snelheden

De nieuwe Xiaomi smartphones hebben een batterij van 4.500 mAh (13) en 4.800 mAh (13 Pro). Dit is ruimschoots genoeg om een dag lang je gsm intensief te gebruiken. 

Bovendien is de Xiaomi 13 Pro dankzij de bijgeleverde Smart 120 W HyperCharge-lader bliksemsnel weer opgeladen. En dan bedoelen we echt héél snel: dit toestel heeft amper 19 minuten nodig om je batterij volledig op te laden. Ook de batterijduur van de Xiaomi 13 krik je snel op met de bijgeleverde 67 W-snellader: hiervoor heeft je toestel ongeveer 38 minuten nodig. 

Daarnaast kan je deze smartphone draadloos opladen dankzij de 50 W turbo charger! Op amper 42 minuten geniet zo weer van 100% volle batterij.

Whoa, ik wil een Xiaomi 13 Pro bestellen via de eshop!
Top, doe mij maar een Xiaomi 13!

Ga voor een Xiaomi mét eSIM (Dual-SIM) 

Of je nu vaak in het buitenland verblijft of aparte nummers hebt voor werk en privé: soms zijn meerdere simkaarten erg handig. De Xiaomi 13 en 13 Pro maken het je hier extra makkelijk! Want naast de klassieke Dual SIM-functie met fysieke nano-simkaarten biedt deze smartphone ook een eSIM-functie aan: zo kan je ook zonder de klassieke simkaart meerdere nummers gebruiken op je toestel. 

Wat is een eSIM? 

Vanaf wanneer is de Xiaomi 13 en 13 Pro beschikbaar in België?

Beide modellen zijn vanaf 15 maart 2023 beschikbaar in België. Je vindt de Xiaomi 13 zowel in een Orange-shop in jouw buurt als online. De Xiaomi 13 Pro is enkel beschikbaar in onze eshop.

De review van de Xiaomi 13 en 13 Pro samengevat

Wie een krachtige smartphone met goede camera wil, is bij de Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro aan het juiste adres. Dit toestel is dan ook het droomtoestel voor iedereen die hun gsm gebruikt om bijvoorbeeld mobiele games te spelen, series te streamen, foto’s te bewerken, video’s in 8K te filmen en zoveel meer. Samengevat: Klaar om over te stappen? Kom je oude gsm inleveren!

 • Krachtige processor voor intensief gebruik
 • Snellaadfunctie met oplader én draadloos opladen
 • Innovatieve camera’s met professionele Leica-lens
 • Compatibel met 5G
 • DualSIM met eSIM-functie

Als we toch een minpuntje zouden moeten opnoemen, is het waarschijnlijk dat dit toestel relatief groot en zwaar is in vergelijking met andere modellen op de markt. 

Klaar om over te stappen? Kom je oude gsm inleveren!

Zie je de Xiaomi 13 of Xiaomi 13 Pro al helemaal zitten? Dankzij de dienst retour van Orange kan je je oude gsm inleveren in ruil voor een voucher ter waarde van de retourprijs. Wij zorgen er vervolgens voor dat je oude smartphone gerecycleerd wordt én doneren per binnengebracht toestel 2 euro aan Natuurpunt vzw

Ideaal om jezelf te verwennen met korting op onder meer handige accessoires voor je nieuwe smartphone!

Nice, ik kom m’n oude gsm inleveren.

Lees ook:
▶️ Dit zijn de beste Xiaomi smartphones
▶️ De beste Android apps voor jou smartphone
▶️ Waarom gsm’s recycleren zo belangrijk is

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!