Menu

Wordt Juventus voor de zesde keer op rij kampioen?

12.05.2017
Door Andy V

Kennen we zondag de winnaar van de scudetto? Het is dé vraag die voetbalminnend Italië in de ban houdt. De voorsprong van Juventus lijkt onoverbrugbaar, maar AS Roma ligt op de loer. De ploeg uit Turijn heeft vorige week een steek laten vallen tegen stadsgenoot Torino, terwijl de Romeinen in topvorm verkeren. Beide teams nemen het zondag tegen elkaar op in wat een zinderend duel belooft te worden. De timing van de topper kon niet beter!   

Juventus heeft de wind in de zeilen

Juventus lijkt dit seizoen niet alleen ongenaakbaar in de Serie A. Ook in de Champions League speelt de ploeg van coach Allegri de pannen van het dak. De machine uit Turijn dendert door de Italiaanse competitie en is sinds deze week zeker van de finale van de Champions League. Monaco, de relevatie van deze jaargang, werd in de halve finale kansloos uitgeschakeld.

Maar eerst wil Juve – met kapitein en boegbeeld Buffon in het doel – de scudetto voor de zesde keer op rij de lucht insteken. Ook de finale van de Italiaanse beker (tegen Lazio Roma) staat nog op het programma. Dit seizoen is voor De ‘Oude Dame’ uit Turijn de uitgelezen kans om de ‘treble’ binnen te halen.

Laatste strohalm voor AS Roma

Met nog drie speeldagen te gaan heeft Juventus zeven punten voorsprong op AS Roma. Voor de ploeg uit de hoofdstad telt alleen een zege. Zo komen ze op vier punten van de leider en maken ze nog kans op de felbegeerde oppergaai (ook al hebben ze hun lot niet meer in eigen handen). In de laatste twee speeldagen krijgen de titelkandidaten haalbare kaarten voorgeschoteld: Juve speelt nog tegen Crotone en Bologna, Roma neemt het op tegen Chievo en Genoa.

Dzeko versus Higuaìn

Roma versus Juventus, dat is ook de strijd om de topschutterstitel in de Serie A. Edin Dzeko van Roma voert de stand aan met maar liefst 27 doelpunten. Gonzalo Higuaín, de Argentijnse goalgetter van Juventus, heeft er 3 minder gescoord. Beide spitsen verkeren in bloedvorm, maar kunnen ze die ook zondag etaleren?

De strijd tussen Juventus en Roma heeft voor de Belgische fans een extra pigment. Rode Duivel Radja Nainggolan, die dit seizoen al vaak beslissend was, maakt namelijk z’n opwachting op het Romeinse middenveld. Kan hij de Turijnse pletwals zondag in het Olympisch Stadion een halt toeroepen? Volg het zondag live om 20u45 via Orange TV!