Menu
Blog

Wordt esports je nieuwe carrière?

Tech

Onlangs heeft China esports als volwaardig beroep erkend. Zou jij het niet zien zitten om van je passie je beroep te maken?

25.02.2019 Céline Roman

Orange België: sponsor van een esports-ploeg

In september heeft Orange België aangekondigd dat het wil investeren in esportsevenementen en dat het de hoofdsponsor wordt van een van de beroemdste Belgische esportteams, 'Sector One'. De tornooien en het enthousiasme hebben ons gelijk gegeven. In China heeft esports de jongste jaren een plekje veroverd naast de traditionele sporten en daarom heeft de overheid beslist om het beroep als volwaardig te erkennen.

esports: een job met toekomst

Als je je ouders wil overtuigen van je studiekeuze, weet dan dat er in China 15 nieuwe beroepen als volwaardig worden beschouwd. Die gaan van esports-speler tot dronepiloot, van ingenieur in artificiële intelligentie tot big data-ingenieur. Concreet, welke studierichting binnen de esports je ook kiest, in China vinden ze dat een verstandige loopbaankeuze, ongeacht de activiteit die je later wil uitoefenen: ontwikkelaar, manager, speler, evenementenorganisator.
Om welke games gaat het? Real-time strategy games (zoals StarCraft 2), first-person shooting games (zoals Counter-Strike: Global Offensive), online multiplayer combat en arena games (League of Legends). De tornooien worden live uitgezonden en de spelers kunnen steeds interessantere premies opstrijken. We zijn zelfs stilaan op het punt gekomen dat eSporters meer verdienen dan hun collega's in de traditionele sporten.

De nieuwe sporttak zou binnenkort weleens zijn intrede kunnen doen op de Olympische Spelen. Om maar te zeggen dat deze discipline op korte tijd op grote schaal aan erkenning heeft gewonnen. Wij vinden trouwens dat ook de Belgische overheid interesse mag beginnen te tonen. Of niet dan?

Dit jaar zet Sector One zijn zinnen op de Benelux Premier League

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.