Menu
Blog

Word de hipste persoon op Twitter

Fun

Afgelopen 26 december legden we je uit hoe van start te gaan met Twitter.  Ontdek nu vijf praktische tips om je reputatie te stimuleren en nieuwe followers aan te trekken.

15.01.2013 Simon VAN CAUTEREN

1. Post een bio.

Voordat een Twitter-gebruiker je gaat volgen, wil hij eerst wat meer over je te weten komen. Een profielfoto is dus essentieel – of een avatar indien je anoniem wilt blijven – en een kleine bio (wat zijn je hobby's, wat doe je voor werk, waar leef je).

2. Wees interactief.

Wanneer iemand je een vraag stelt of een privéberichtje stuurt via Twitter moet je op een persoonlijke manier en niet al te laat antwoorden. Op Twitter gaat de tijd immers sneller dan elders. Het is trouwens ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met je followers en je interesse te tonen.

3. Retweet!

Een retweet is een functie van Twitter waar je het berichtje van een andere gebruiker op je eigen profiel post. Op deze wijze toon je dat je geïnteresseerd bent in wat anderen te zeggen hebben.

4. Raad andere personen aan.

Op vrijdag is het inmiddels een traditie geworden om een bericht te tweeten met de hashtag #FF, die staat voor "Follow Friday". Na deze tag moet je personen of accounts aanraden waarvan jij denkt dat ze het volgen waard zijn. Wil je een voorbeeld?
#FF @MobistarNL, staat steeds klaar om je te helpen!

5. Zeg dank je.

Wanneer een gebruiker op een vraag antwoordt die je gesteld hebt, een foutje verbetert of zijn mening geeft, hoort het dat je hem via een publieke of privébericht bedankt. Je reputatie opbouwen gebeurt ook aan de hand van beleefdheid en respect.

Hier kun je Mobistar op Twitter volgen.  

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.