Menu

Wiko Sunset, klein, voordelig en degelijk

Als wij je vertellen dat je al een goed uitgekiende Android-smartphone voor 59,99 euro hebt, zou je ons dan geloven?

14.01.2015
Door Cédric

Wiko lanceerde vorige zomer de Sunset, een 4-inch toestel (zoals de iPhone 5 of de Galaxy S3), in een plastic behuizing en met bijzonder praktische afmetingen: 12 cm bij 6 cm en 11 mm dik.

Misschien doet de naam Wiko geen belletje rinkelen? Het is een Frans merk, uit Marseille meer bepaald, maar eigendom van de Chinese fabrikant Tinno. Zonder veel ophef en dankzij bodemprijzen is Wiko in Frankrijk sinds begin 2014 de op één na grootste verkoper van smartphones zonder abonnement.

Ook deze Sunset zit uiteraard in de lowcostcategorie. 4G moet je dus missen, maar je krijgt wel 3G+. Er is plaats voor 2 simkaarten (van het mini-simformaat). De batterij zou het in 3G zo’n 12 uur moeten uitzingen en wij haalden inderdaad een volledige dag, zelfs met een beetje gamen. Het geheugen van 4 GB is met een geheugenkaartje uitbreidbaar tot 32 GB. Het toestel communiceert ook via wifi en Bluetooth.

De schermresolutie bedraagt 480 bij 800 pixels. Niet alle apps voelen zich hier goed bij, zeker niet de meest recente en complexe. Maar voor de meest courante apps en games is dit wel voldoende. De Android-versie die op het toestel draait is KitKat 4.4.

De fotosensor van 2 megapixel zal je zeker niet aansporen om meteen je compact digitaal fototoestel tweedehands te verkopen. Laten we het erop houden dat de resultaten OK zijn. Buitenopnamen kunnen ermee door, maar binnen zijn foto’s zelfs met flits maar zus en zo. Gebruik filters of bewerk je foto’s, maar verwacht geen mirakels.

Bij een toestel in deze prijsklasse vinden wij het leuk dat je de kleur zelf kiest: van geel tot wit en zelfs … roze. Voor minder dan 70 euro valt er dus zeker niets te klagen. Ook dat is de sterkte van Android: je vindt een toestel voor elk budget.