Menu
Blog

Wij testten de geconnecteerde weegschaal

Tech

Het zonnetje komt eraan! En dus sluipt de angst erin dat onze kleren van vorige zomer niet meer zullen passen. Maar daar bestaat een hele eenvoudige oplossing voor.
Françoise, Channel Marketeer bij Orange België, onderwierp de geconnecteerde weegschaal aan een toets en deelt haar bevindingen op de blog.

28.04.2017 Céline Roman

Om fit te zijn, moet je geregeld bewegen, gezond eten en goed slapen. Een koud kunstje – althans op papier. In de praktijk vinden we niet altijd de tijd om evenwichtig te eten en voldoende te slapen. Een beetje hulp kan dan wonderen doen. En die hulp mag je verwachten van de Withings Body Cardio scale WS-60. Niet iedereen heeft het geluk een personal trainer te hebben, maar we kunnen wel allemaal onze gezondheid in eigen handen nemen. Met geconnecteerde objecten en de Withings-app.

Eerste indruk
De weegschaal is sober en elegant, en zal ongetwijfeld niet in je badkamer misstaan. Je kan de weegschaal via bluetooth of via wifi aan je gsm koppelen. Kies je voor bluetooth, dan mag je de smartphone niet te ver houden tijdens het wegen. Daarom kiezen we liever voor wifi. De app installeren, verbinding maken en een profiel creëren ... het duurt nog geen 10 minuten.

Hoe werkt de weegschaal precies?
De app Withings regelt alles. De configuratie bij het eerste gebruik wijst zichzelf uit. Het vervolg is nog eenvoudiger: je stapt op de weegschaal, je plaatst je voeten correct zodat de driehoekjes ophouden te knipperen en je wordt gewogen.
60 seconden later weet je hoeveel je weegt en wat je vetmassa is. En wat meer is, ook je hartslag wordt gemeten.
De weegschaal herkent alle gezinsleden die je hebt geregistreerd (max. 8 personen). Ideaal om je partner uit te dagen. Wanneer je op de weegschaal staat, hel je gewoon naar de juiste kant over wanneer je wordt gevraagd om een keuze te maken.
En als kers op de taart toont ze zelfs het weer om je te helpen de geschikte outfit te kiezen.

Mobiele app
Al je resultaten worden automatisch toegevoegd in de app Health Mate op iOS, Android en online. Daar vind je alle details over je gewicht, lichaamsbeweging, slaap en hartslag. En je kan de app zelfs koppelen aan Runkeeper – om je activiteiten te volgen – of aan MyFitnessPal – om je calorieverbruik bij te houden in een logboek.

Mijn oordeel
Ik let nu veel meer op mijn welzijn. Ik beweeg meer, eet gezonder en slaap beter. Ik ga niet beweren dat ik die paar extra kilo's nu eindelijk kwijt ben, maar dat is eerder te wijten aan het gebrek aan sport. De weegschaal vervangt niet de motivatie of de wil om er stevig tegenaan te gaan, maar ze kan je wel een beter gevoel geven. Voor mij is ze een uitstekende metgezel als ik beslis om mijn sportschoenen weer regelmatig aan te trekken, omdat ik zeker weet dat ik mijn vooruitgang zal zien!

Dit model kost 179,95 euro. Er bestaat ook een ander, goedkoper model: de Fitbit balance kost amper 99,90 euro. Maar die heb ik (nog) niet kunnen uitproberen.

Al onze geconnecteerde objecten

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.