Wij testten de Flybox 4G van Orange

Internet op kot of in je tweede woonst zonder installatie? Het kan, met de Flybox. De Flybox maakt gebruik van het ultraperformante 4G-netwerk van Orange, waar je ook naartoe gaat. Wij testten hem voor jou.

27.08.2018
Door Cédric

Flybox: de plug-and-play-oplossing van Orange

Niet iedereen heeft evenveel internet en tv nodig. Goed nieuws voor wie op kot zit of in een appartementje woont en na de les of na het werk minder tijd online wil doorbrengen, want zij kunnen voortaan comfortabel en supersnel surfen dankzij onze modem die aangesloten wordt op het 4G-netwerk. Bij Orange hoef je zelfs helemaal niet diep in de buidel te tasten, dankzij de Flybox.

De Flybox is compact en strak. Hij lijkt op een doodgewone modem (mét antennes), maar je hoeft er de hulp van een installateur niet voor in te roepen. Je steekt er gewoon een simkaart van Orange in om 4G te ontvangen en klaar. Plug and play op z'n best.

In feite kan je gewoon je dichtstbijzijnde Orange-shop binnenstappen, je modem meenemen en meteen het internet op, zonder dat de installatie dagen op zich laat wachten. Of je kan hem natuurlijk ook gewoon in onze eshop bestellen en na ontvangst direct beginnen gebruiken.

Een supereenvoudig eerste contact

Meteen nadat we de modem hadden uitgepakt, sloten we hem aan op het elektriciteitsnet. Om een optimaal 4G-signaal te ontvangen, zetten we de Flybox bij het venster want daar hebben we ook de beste ontvangst op onze iPhone. We hebben er 4 of 5 streepjes ontvangst op een maximum van 5. De configuratie gebeurt automatisch. Je kan je apparaten aansluiten met een ethernetkabel of de wifiverbinding gebruiken (de naam van het netwerk en het wachtwoord staan duidelijk op het toestel).
We sloten 6 toestellen aan: 2 smartphones, een televisie, een tablet en een laptop. Je kan tot 30 verschillende apparaten tegelijk met de Flybox verbinden.

Een grijze zone is er niet: in een appartement met 2 verdiepingen valt niets op de dekking aan te merken. Het internet viel nooit uit, dankzij de dualband wifi op 2,4 GHz en 5 GHz (sneller voor de recentere apparaten met een hoger verbruik).

Ok, ik ben al overtuigd, ik wil een Flybox!

Een Flybox van 15 GB, is dat genoeg?

Ja, voor een klassiek internetgebruik thuis volstaat 15 GB perfect om je e-mails te lezen, op je sociale netwerken te surfen en online aankopen te doen. Je haalt snelheden tot 225 Mbps, wat even comfortabel is als met andere kabelverbindingen thuis. Maar met dat voordeel dat je je Flybox altijd kan verplaatsen. Mooi meegenomen als je een weekendje met vrienden aan zee hebt gepland of als je tijdens de week op kot moet.

Maar let op: wie zijn avonden wil slijten terwijl hij naar Amazon Prime Videos of Netflix kijkt, zal zijn 15 GB er waarschijnlijk snel door jagen.
Slaap je moeilijk of ben je verslaafd aan series? Geen zorgen!  Want dankzij Flybox 150 GB krijg je voor 20 euro per maand 150 GB (meer bepaald 50 GB voor overdag en 100 GB voor 's avonds tussen 18u en 6u en tijdens het weekend).

Wat gebeurt er als je bundel op is?

Als je surfvolume op is, kan je gratis blijven surfen aan een lagere snelheid (256 kbps, dus ongeveer even snel als via EDGE).

Kan je daar geen genoegen mee nemen? Koop dan een herlaadbeurt in je Klantenzone. Er is een bundel van 5 GB voor 5 € of van 10 GB voor 10 €.

Waar vind je de Flybox?

Bestel je Flybox-modem in de eshop van Orange voor 129 € zonder abonnement. Opgepast, hiermee kan je nog niet op internet, daarvoor is een aparte sim-kaart met internetabonnement nodig.

Wil je graag een Flybox mét internetabonnement? Dan kan je dus kiezen uit onze Flybox 15 GB- of Flybox 150 GB-aanbieding. Je betaalt dan eenmalig 39 € voor de modem met een abonnement van 12 maanden.

Je kan natuurlijk ook altijd terecht in een van de Orange shops.

Om ten volle van je Flybox te genieten, controleer je best de 4G-dekking van Orange op de locatie waar je de modem wil gebruiken. Die moet minstens 'goed' zijn om supersnel te kunnen surfen op het netwerk van Orange.

In een notendop?

 1. Flybox 15 GB:
  • 15 €/maand 
  • 15 GB die je op elk moment kan gebruiken
  • Je Flybox-modem kost amper 39 € (eenmalige kost)
 2. Flybox 150 GB:
  • 20 €/maand 
  • 150 GB (50 GB voor overdag en 100 GB voor 's avonds tussen 18u en 6u en tijdens het weekend).
  • Je Flybox-modem kost amper 39 € (eenmalige kost)

Ok, ik wil Flybox online bestellen Ik wil Flybox liever in een Orange-shop kopen

▶️ Lees ook: Tv kijken via internet (series, films, nieuws, sport): zo werkt het

▶️ Lees ook: Netflix met Orange? Het kan, dankzij de Chromecast