Menu
Blog

Wij legden de Xcover 3 van Samsung op de pijnbank

Tech

Zoek je een toestel dat tegen een stootje kan en heb je 249,99  te besteden, dan is dit misschien je ideale smartphone. Een schoonheidsprijs zal hij niet winnen, maar dat is ook niet de bedoeling …

24.06.2015 Cédric Godart

Deze nieuwe Android-smartphone van Samsung is precies het tegenovergestelde van een blits showmodel in aluminium en glas. Zijn lievelingspubliek? Mensen die de handen uit de mouwen steken, sportlui en al wie van het gezonde en ruwe buitenleven houdt. Hij heet Xcover 3 en is bestand tegen (bijna) alles.

De prijs? 249,99 € en daar krijg je het volgende voor:

  • een Android-smartphone
  • een scherm van 4,5 inch
  • 4G
  • een fotocamera van 5 megapixel en een frontfotosensor van 2 megapixel
  • een intern geheugen van 8 GB (uitbreidbaar via micro-SD)
  • een stof- en spatwaterbestendig toestel (IP67-certificaat)

Wat de hardware betreft, zit de Xcover in een behuizing die bestand is tegen een val van ongeveer 1 meter hoog. Het toestel heeft drie fysieke knoppen. Net zoals het hele toestel zijn de aansluitingen voor hoofdtelefoon en USB waterdicht. Neem de Xcover mee op een sportterrein, een bouwplaats, een skipiste of zandweggetjes en hij staat er zijn mannetje. Toestellen als de iPhone, de Galaxy S6 of een Lumia voelen zich daar minder op hun gemak.

De fotocamera is niet de beste die momenteel te koop is, maar de opnamekwaliteit is heel correct. Foto’s die je op een bouwterrein neemt, zijn bijvoorbeeld heel goed bruikbaar op een website of om een dossier te illustreren. Want eerlijk is eerlijk: modefans en al wie grafisch creatief is, kan beter een andere keuze maken.

De batterij van 2.200 mAh gaf ons weinig hoop om meer dan een dag te halen. Maar wat blijkt? Onze Xcover raakte pas na 48 uur buiten adem. Omdat dit niet het meest verfijnde en elegante toestel op de markt is, haal je het ook niet te pas en te onpas uit je zak. Maar dat vindt niet iedereen een probleem …

Ontdek de Samsung Xcover 3 in onze e-shop!

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.