Menu

Wij komen je Chromecast bij jou thuis installeren

Sinds 18 juni heeft je Orange Love-installateur een verrassing voor jou: een Chromecast voor in je televisie. Waarom? Wij vertellen je er alles over!

18.06.2018
Door Céline R

Wat is een Chromecast?

Een apparaatje, niet groter dan een sleutelhanger, dat je aansluit op een poort (HDMI) van je televisie, vergelijkbaar met de Orange TV-decoder. Alleen is die stick maar met één kabel verbonden... met het stopcontact. Want de Chromecast werkt via wifi. Wat hij doet? De Chromecast streamt inhoud die je op je telefoon of computer bekijkt in high definition naar je grote televisie.
Met andere woorden, ook al heb je geen smart-tv, je kan je tv een pak slimmer maken zonder er je spaarpot voor te moeten aanspreken en een recenter model te kopen. Of je nu een HD-tv hebt of niet, je Chromecast past zich automatisch aan jou aan.

Jouw inhoud op groot scherm

De Chromecast die Google in 2013 op de markt bracht, is heel eenvoudig te configureren via de applicatie Google Home. Heb je digitale televisie bij Orange? Dan hoef je niks te doen. Onze technicus regelt alles. Zodra de Chromecast is geconfigureerd, stap je in een wereld met oneindig veel entertainment.
Vanaf een compatibele applicatie (zo bestaan er duizenden) stream je foto's, video's, programma's, podcasts en zelfs games naar je tv-scherm.
Netflix, YouTube, Vimeo, Dailymotion, Red Bull, er zijn eindeloos veel compatibele applicaties. Wij stelden voor jou een lijstje samen met apps voor iPhone, iPad en Android die je zeker moet uitproberen met je Chromecast.

Zonder handen (en terwijl je iets anders doet)

Het voordeel van de Chromecast? Je start een compatibele applicatie zoals Orange Radio en drukt op het Chromecast-knopje van de app. Daarna wordt het geluid van de radio naar je televisie gestuurd. Je batterij lijdt er niet onder en jij kan gewoon een andere applicatie gebruiken. De Chromecast streamt alles wat je wil naar het scherm van je televisie, terwijl jij op het scherm van je smartphone of tablet iets anders kan doen.

De Chromecast kost 39 euro bij Orange. Meer info in de winkel en op de website.

Netflix met Orange ? Het kan dankzij Chromecast