Menu

Wij hebben de ZTE Blade Vec 4G Black voor jou getest

Dit is wellicht de ideale smartphone voor mensen met een beperkt budget die toch op zoek zijn naar een groot en krachtig toestel.

19.08.2014
Door Cédric

De ZTE Blade Vec 4G heeft een aantal eigenschappen die ons al meteen vrolijk stemmen: een scherm van 5 inch (zoals de Galaxy S5), een behuizing in glasvezel, een heel actuele Android-versie (4.4. KitKat), een fotosensor van 8 megapixel met HD en toegang tot de 3G- en 4G-netwerken. Je merkt het, dit is echt een topklassetoestel, met een recente processor en voor je bestanden een geheugen van 16 GB (opgelet: niet uitbreidbaar). Je zal ergens anders tevergeefs zoeken naar zoveel moois voor 180 euro. ZTE is immers de specialist in kwaliteit voor een lage prijs.

Als je de ZTE inschakelt, is het eerste wat je opmerkt dat dit vrijwel een puur Android-toestel is, een beetje zoals het Nexus-gamma. Voor de interface is bijvoorbeeld gekozen voor Google Now Launcher, zoals bij de Nexus 5: dezelfde icoontjes, dezelfde mappen, dezelfde functies en toegang tot de Google Now-interface via een gewone “swipe” naar links (weerbericht, verkeer, afspraken, vluchten). De smartphone begrijpt ook het bevel “OK Google” in elke taal. Vertel je toestel daarna wat je ervan verwacht: je wekken om 7 uur, je eraan herinneren je mama te bellen, een sms versturen of een playlist starten.

Onze eerste indrukken?

  • De gesprekskwaliteit en de netwerkontvangst waren altijd probleemloos, ook in 4G (in theorie compatibel tot een snelheid van 150 Mbps).
  • De fotosensor levert uitstekende kiekjes op bij voldoende licht en de HD-video’s zijn aangenaam om naar te kijken. Maar de sensor vooraan voor selfies of videogesprekken haalt maar 1 megapixel en vooral binnen zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven.
  • De batterij doet het dan weer uitstekend: je komt moeiteloos een hele lange dag door, ook bij intensief gebruik en dat ondanks het grote scherm.

De ZTE Blade Vec 4G Black is weliswaar niet licht (ongeveer 130 g), maar stijlvol, dun, aangenaam om te gebruiken en te voelen. Op het grote niet-HD-scherm is er volop ruimte. Het toestel reageert vlot op elk commando. Zoveel is duidelijk: voor zijn prijs (179,99 euro als los toestel en momenteel in superpromotie: slechts 29 euro in combinatie met een Dolfijn-abonnement) en prestaties krijgt het van ons een flinke “like” voor deze herfst! Van jou ook?