Menu
Blog

Wie wordt de Slimste Mens ter Wereld 2017?

Fun

Gisteren zagen we hoe de buurlanden van Bhutan Filip Peeters de das omdeden tijdens de spannende finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Spannend, omdat Goedele Wachters na de ‘fail’ van Peeters  nog vrij lang moest nadenken voor ze twee juiste trefwoorden vond om Hooverphonic-muzikant Alex Callier te omschrijven. Kijk jij ook vol spanning uit naar de grote finale vanavond? Wij zitten alvast op het puntje van onze stoel!

21.12.2017 Céline Roman

Sterk trio

Acteur Filip Peeters werd overklast door twee VRT-journalisten die beiden voor de nieuwsdienst werken en zich in ‘De Slimste Mens’ tot ijzersterke quizkandidaten ontpopten. Jurylid Sven De Leijer kon zich dus wel enkele nieuwsdienst-moppen veroorloven, zoals deze: “Er zitten veel supporters van de kandidaten in het publiek. Zowat 90 procent van de VRT-nieuwsdienst is hier. Gaat er straks wel een laatavondnieuws zijn? Anders kan een herhaling van de Kampioenen ook altijd.”

Maar er wacht Goedele Wachters en Xavier Taveirne stevige concurrentie vanavond, want dan mag Charlie-redactrice Dalila Hermans opnieuw aantreden. Ook zij speelde haar tegenkandidaten meermaals op verbluffend sterke wijze naar huis. Dat deze drie aan elkaar gewaagd zijn, staat met andere woorden als een paal boven water.

Wordt de SlimsteMmens ter Wereld in 2017 opnieuw een vrouw?

Het viel op dit jaar. Dankzij de #metoo-hetze lag het aantal seksistische moppen in de populaire quiz aanzienlijk lager dan in vorige edities – en als er dan toch eentje de revue passeerde, kon je die in de humorcategorie ‘ ‘kan door de beugel’ onderbrengen. Bovendien deden er in 2017 véél vrouwen mee aan ‘De Slimste Mens’, en velen van hen scoorden bijzonder goed. Mogen we daarom stilletjes hopen dat er opnieuw een vrouw wint dit jaar? Al was het maar om de teller van twee vrouwelijke winnaars (Annelies Rutten en Linda De Win) in veertien seizoenen de hoogte in te jagen …

Niet dat we het Xavier Taveirne niet gunnen, natuurlijk. Hij speelde rustig, zelfverzekerd én is gebrand op een overwinning zonder arrogant of pretentieus over te komen. En dankzij hem weten we nu dat je kunt zeggen dat je aan het eekhoornsyndroom lijdt wanneer je snel afgeleid bent. Al zullen we dát vanavond zeker niet zijn. Een en al aandacht voor die finale!

Volg de finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ vanavond om 21u45 op Love.
 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.