Menu
Blog

Wie is De Mol?

Fun

Het nieuwe seizoen van 2017 gaat weer van start en ook deze keer zullen we met haviksogen toekijken. Welke tactiek gebruikt de mol? Is dat een aanwijzing misschien? Ja, dat tekstje daar op zijn t-shirt, zou het een hint zijn? Vlaanderen mag weer raden wie van de kandidaten de échte mol is. Dit jaar brengt het programma je drie weken mee naar het avontuurlijke Zuid-Afrika.

06.02.2017 Wendy Troch

Het spel

Voor wie vergat hoe het spel in elkaar zat of tijdens 2016 onder een steen leefde, leggen we het nog eens kort uit. Er zijn 11 kandidaten die samen afreizen naar het buitenland. Met z’n allen moeten ze opdrachten vervolledigen om zo geld bij elkaar te krijgen voor in de pot. Het bedrag in de pot krijgt de winnaar op het einde van de rit als prijs. Maar de Mol probeert met allerlei geniepige en subtiele acties die pot klein te houden door sabotagewerk.

De vorige winnaar

Dat het een spannende finale was hebben we geweten. Allen keken we vol ongeduld naar de finale vorig jaar. Die ging tussen Cathy, Hanne en Gilles. Cathy werd uiteindelijk uitgeroepen tot winnares van het spel. Al van in het begin stak ze haar fanatieke ingesteldheid niet onder stoelen of banken, wat haar heel ver bracht, zo blijkt. Hanne daarentegen was een vrouw die geen bepaalde strategie koos, maar ging voor buikgevoel. Zo zie je maar dat je met beide manieren ver geraakt in het spel. De énige echte mol was Gilles van Bouwel. Een knap staaltje sabotagewerk als je het ons vraagt.

De kandidaten van dit jaar

Ook dit jaar geen eentonigheid bij de kandidaten. Stuk voor stuk zijn ze uit ander hout gesneden. Jong en oud, het zit er allemaal tussen. Het charmante West-Vlaamse accent van Hanne vorig jaar vergeten we zeker niet. Maar ook dit jaar hoor je een verscheidenheid aan accenten. Zo is er dit jaar Marzena, een Poolse die op 12-jarige leeftijd naar West-Vlaanderen verhuisde, Jolien die zorgt voor een Kempische toets of Bertrand met z’n rauw Gents accent.

Niet alleen een verscheidenheid aan dialectische invloeden siert dit programma, maar ook hun professionele leven verschilt. Kijk maar naar Annelies, een godsdienstleerkracht die misschien gewiekster uit de hoek kan komen dan je zou verwachten van een lerares. Maar ook politie-inspecteur Eline uit Brussel is op de loer. Door haar job heeft ze alvast veel mensenkennis en ervaring opgedaan om de boef door te hebben. Of is dat het ideale ingrediënt om zelf stiekem te mollen? Het lijkt alleszins zeer veelbelovend!

De Mol app

Je kunt ook zelf guitig meespelen met het mysterie. Iedere week kun je gokken op wie jij verdenkt de verrader te zijn. Gok je op iemand die in het spel blijft, verdubbel je jouw inzet. Maar gok je op iemand die het spel verlaat dan ben je die inzet natuurlijk helemaal kwijt. Het is niet alleen voor het plezier dat je moet meedoen. Je maakt namelijk kans op plaatsjes voor de finale of misschien ga jij wel aan de haal met een prachtige reis naar Zuid-Afrika!

‘De Mol’ is elke maandag te zien om 20.35 uur op VIER.

Ontdek onze andere blogpost

Tags

Found this useful? Share with

Wendy Troch
Een crazy cat lady, maar ook een fashionaddict met een liefde voor bloggen.  Meestal terug te vinden in een koffiebar, scrollend op Instagram of met een stuk taart.