We zijn dol op apps (en in toenemende mate)
Fun
Gemiddeld gebruiken we maandelijks meer dan 30 verschillende apps en dat is nog maar het begin, zo leert een studie ons. Vraag: hoe beheer je die allemaal op een manier dat je door de bomen het bos nog ziet?
Heb je zelf al eens geteld hoeveel apps je van 's ochtends tot 's avonds gebruikt? Ze zijn een deel van ons leven geworden en sommigen onder ons kunnen geen dag meer zonder. Dat wordt bevestigd door de opzienbarende studie die het bedrijf App Annie eind juni onthulde, waarvan de conclusies onze eigen voorspellingen nog overstijgen.
In de tien onderzochte landen (waaronder België) gebruiken mensen gemiddeld 30 apps per maand. Een grote meerderheid (70%) van hen downloadt elke maand een nieuwe app. Gebruikers van een iPhone/iPad geven meer uit dan anderen. Maar die trend zou tegen het einde van het jaar weleens gekeerd kunnen zijn om de eenvoudige reden dat Android vandaag het populairste besturingssysteem is op de markt en dat het aan terrein blijft winnen.
Om welke apps gaat het dan zoal?
Van alle ondervraagden zijn de Amerikanen en Britten de grootste gebruikers van reisapps. Ze raadplegen die gemiddeld twee uur per maand. De Duitsers hebben het vaakst shoppingapps op hun toestel staan. En onze Aziatische vrienden zijn helemaal weg van videogames, zeker als ze in Japan of Korea wonen, waar gebruikers gemiddeld 3 uur per dag bezig zijn met hun apps en games. Yep, drie uur per dag, dat heb je goed gelezen!
Orde in de chaos
Als je meer dan dertig apps op je toestel hebt staan, dan loop je twee risico's: dat je ze altijd moet gaan zoeken en... dat je 's nachts te pas en te onpas meldingen ontvangt. Daar bestaan twee oplossingen voor, die je supermakkelijk kan implementeren.
Apps in mappen
De eerste oplossing bestaat erin mappen aan te maken. Dat kan zowel op Android als iOs. Het idee is min of meer hetzelfde op beide systemen: je neemt een applicatie vast en je swipet die boven op een andere, waardoor een map wordt aangemaakt. Daarna sorteer je je apps volgens thema, het tijdstip van de dag wanneer je de app gebruikt of activiteit. Een voorbeeld: e-mail, games, sport, gezondheid, reizen.
Rustig aan met de meldingen
De tweede oplossing heeft te maken met notificaties. En hier is het belangrijk dat je een nieuwe gewoonte aanleert. Zodra je een applicatie hebt gedownload en je krijgt de vraag om meldingen te ontvangen, weiger dan onmiddellijk. Ga meteen erna naar de instellingen van je toestel en regel daar de apps die het recht hebben om je notificaties te sturen. Bij iOS ga je naar Instellingen. Bij Android is dat afhankelijk van het merk van je toestel, maar doorgaans moet je eerst naar Instellingen gaan en dan naar Geluiden en meldingen. Kies de apps die je (geen) meldingen mogen sturen, al dan niet met geluid, al dan niet met trilling. En wanneer je gaat slapen, schakel dan de modus 'Niet storen' of een soortgelijke functie in zodat je bijvoorbeeld tussen 22 uur en 7 uur niet gestoord wordt.
Tags
Found this useful? Share with
