Menu
Blog

Wat zijn de voorwaarden voor een abonnement in combinatie met een smartphone?

Tot uw dienst

Je kijkt al maanden uit naar een nieuwe smartphone. Het enige wat je tegenhoudt is de prijs. En dus koos je voor zo'n formule van Orange waarbij je intekent op een abonnement en er een smartphone bij krijgt voor een lagere prijs. Maar dan moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Welke? Dat zoeken we samen uit.

14.01.2019 Céline Roman

Hoe verander ik van tariefplan?

Afhankelijk van je abonnement kan je zelf het gewenste tariefplan kiezen in je Klantenzone op onze website, in een Orange-shop of via onze klantendienst.
Merk op dat je in bepaalde gevallen aan voorwaarden gebonden bent.

Ik heb een contract van 24 maanden afgesloten

Er zijn drie mogelijke scenario's:
- tijdens de eerste 12 maanden van je abonnement kan je alleen op een duurdere formule overstappen (je tariefplan upgraden).
- na maand 12 en tot maand 22 kan je je tariefplan nog altijd upgraden, maar je kan ook je tariefplan met één niveau downgraden.
(bijvoorbeeld, als je op dit ogenblik Koala Smartphone bent, kan je zonder problemen overstappen op Dolfijn Smartphone).
- na maand 22 zijn er geen beperkingen meer. Activeer een tariefplan zonder smartphone, kies voor een formule met herlaadkaart of verwen jezelf en activeer een nieuwe aanbieding met een nieuwe gsm :-)

Ik heb een contract van 12 maanden afgesloten

Fluitje van een cent! Je kan op elk moment tijdens de looptijd van je abonnement kiezen om je tariefplan te upgraden of om een tariefplan te activeren dat één niveau lager ligt dan je huidige tariefplan (bijvoorbeeld, als je op dit ogenblik Koala Smartphone bent, kan je zonder problemen overstappen op Dolfijn Smartphone).

Ik wil een nieuwe smartphone

Je kan op elk moment van smartphone veranderen.
Doe je dat echter voor de einddatum van je huidige contract, moet je weten dat je de zogenaamde restwaarde van je toestel verschuldigd bent. De restwaarde is het bedrag dat je nog voor je toestel zou moeten betalen had je je contract uitgedaan.
Hoe bereken ik de restwaarde van mijn smartphone?
De restwaarde is het verschil tussen de oorspronkelijke prijs van het toestel en het bedrag dat jij er in werkelijkheid voor betaald hebt.
Een voorbeeld: je hebt een iPhone ter waarde van 800 euro. Je hebt al 560 euro betaald. De restwaarde bedraagt dus 240 euro (800 - 560).

Vervolgens deel je die restwaarde door het aantal maanden contract (12 of 24).
Zelfde voorbeeld: voor een contract van 24 maanden deel je dus 240 door 24 maanden = 10 euro per maand.

Ingeval je je contract vroegtijdig beëindigt, moet je dus het bedrag uit het voorbeeld hierboven (10 euro) vermenigvuldigen met het aantal maanden dat je nog zou moeten uitdoen tot het einde van je contract.
Zelfde voorbeeld: je hebt volgens je contract nog 6 maanden te gaan, dus 10 euro x 6 maanden = 60 euro.

Heb je nog andere vragen?
Lees de FAQ op onze website


Ontdek onze abonnementen met smartphone

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.