Menu
Blog

Wat wordt het, een Huawei P10 of een P10 Lite?

Tech

Sinds de P8 verrast de Lite-reeks ons keer op keer met heel goede smartphones. En de P10 Lite zal je waarschijnlijk evenmin ontgoochelen.

11.04.2017 Cédric Godart

Nog maar enkele weken geleden kwam de P8 Lite editie 2017 uit. En nu krijgt hij het gezelschap van de P10 Lite, naast de P10 en P10 Plus.

Wat verandert er?
De P10 Lite moet het stellen zonder de dubbele fotomodule van Leica. Achteraan zit er dus nog één module van 12 megapixel. Maar die heeft wel een heel correct diafragma van f2.0 en scoort qua kwaliteit echt hoger dan gemiddeld.
De camera van 8 megapixel op de voorzijde lijkt ons, afgaande op de selfies wij maakten, een van de beste toestellen voor dit doel in deze prijscategorie (€ 349).

Technische gegevens die het verschil maken
Deze P10 Lite zit weliswaar in de Lite-categorie, maar hij pakt toch uit met een scherm van 5 inch met Full HD-resolutie. Met de ruim bemeten batterij van 3.000 mAh haal je anderhalve dag. Standaard zit er 32 GB geheugen in het toestel en met een extra geheugenkaartje is dat goed uit te breiden tot 128 GB.
Het toestel geeft toegang tot alle netwerken (Bluetooth, wifi, 4G) volgens de nieuwste normen, die de hoogste snelheid garanderen. Ten slotte is er nog één groot technisch verschil tussen de P10 en de P10 Lite: in plaats van een omkeerbaar USB-C kabeltje gebruik je een oud micro-USB-kabeltje. Draadloos opladen is niet mogelijk.

Wat wordt het nu: Lite of niet Lite?
Op papier zijn er weinig fundamentele verschillen tussen de P10 en de P10 Lite. Op beide toestellen zit Android 7.0 en een sobere Huawei-interface, die heel vlot en overtuigend functioneert. En als je niet zoveel belang hecht aan de allerhoogste fotokwaliteit (die in elk geval meer dan behoorlijk blijft) biedt de Lite je een niet te versmaden voordeel: hij is € 250 goedkoper dan de P10 …

Bestel je Huawei

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.