Menu
Blog

Wat wij vinden van de LG K8 versie 2017?

Tech

LG innoveert dit jaar met de bijzonder originele G6, maar de fabrikant behoudt zijn sterke positie in het segment van de minder dure toestellen, zoals de K8 versie 2017 aantoont.

16.05.2017 Cédric Godart

Eerst iets over de technische gegevens van de K8. Die heeft van LG een licht gebogen 5,3 inch-scherm gekregen, met een HD Ready-resolutie (720 x 1280 pixels).
Het design is vrij onopvallend, maar voor deze prijs - € 149 - mag je niets anders verwachten. Het toestel meet 144,8 bij 72,1 mm, is 8,1 mm dik en weegt 142 g. Allemaal heel redelijk.

Dat er naast 3G+ ook 4G op deze K8 zit, is een pluspunt. Ook qua aansluitingen wordt de gebruiker verwend: supersnelle wifi, Bluetooth 4.2 en zelfs NFC, onder andere voor Android Pay (dat precies nu zijn opwachting maakt in België). Alleen USB-C en een omkeerbaar kabeltje ontbreken nog, je moet het doen met het vertrouwde standaard micro-USB-kabeltje.

LG = topklasse foto’s?

Laten we zeggen dat het toestel voor deze prijs de vermelding “heel goed” verdient. Achteraan zit er een 13 megapixel-sensor met diafragma f/2.2 en een flitser. Bij schemer en binnenshuis gaat de kwaliteit er een beetje op achteruit, maar de foto’s blijven over het algemeen heel goed (vergelijkbaar met een iPhone 6, bijvoorbeeld). Video-opnames zijn mogelijk in HD-resolutie, geen 4K. Gesture Shot vinden wij een geslaagde functie: het toestel neemt een foto als je een bepaald gebaar maakt, je hoeft dus geen zelfontspanner te programmeren.

Het goede nieuws is ook dat de LG K8 2017 met de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google wordt aangeboden, dus Android 7 (Nougat). Processor en geheugen werken samen om het toestel altijd heel vlot te laten functioneren en de batterij houdt het een volledige dag uit als je niet overdrijft.

Is dit je eerste smartphone of wil je over alle mogelijkheden beschikken zonder je portemonnee geweld aan te doen? En is het design niet je grootste zorg? Dan is de K8 2017 een heel goede keuze.

Ontdek de LG K8 (versie 2017)

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.