Menu
Blog

Wat te verwachten van de Sony Xperia L1?

Tech

Voor 199 euro combineert de Xperia L1 een fotosensor van 13 megapixel met een hoogwaardig ontwerp. Te mooi om waar te zijn? Niet noodzakelijk.

25.07.2017 Cédric Godart

Voor deze prijs is de afwerking echt onberispelijk, maar de technische gegevens zijn niet echt om over naar huis te schrijven. Dat is in een notendop de beschrijving van dit fors uit de kluiten gewassen toestel van Sony. De L1 heeft een IPS-scherm van 5,5 inch, dus even groot als de … iPhone 7 Plus.

Het scherm neemt vrijwel de volledige voorzijde en de randen in beslag. Dit is geen Galaxy S8, maar je maakt wel indruk met zo’n scherm. Jammer van de beperkte resolutie van 1280 bij 720 pixels, anders was de term “perfect” hier op zijn plaats.

Sony heeft gekozen voor een quadcore-processor, maar met een kloksnelheid van 1,45 GHz en slechts 2 GB aan RAM-geheugen. Wat levert dit in de praktijk op? Een Android 7 die in de meeste gevallen vlot en zonder haperen draait. Maar Youtube bleek niet altijd even snel, vooral niet als er te veel apps (toegegeven, het waren er een tiental) op de achtergrond actief zijn.

Standaard beschik je maar over 16 GB aan opslagcapaciteit (en eigenlijk nog veel minder  wegens het systeem en de apps). Een extra geheugenkaartje kopen is dus een must, tot een capaciteit van 256 GB.

Qua foto’s is dit toestel een interessant geval. Enerzijds krijg je een sensor van 13 megapixel achteraan en 5 megapixel vooraan. En het minste wat je kan zeggen is dat de achtersensor het er heel, heel goed vanaf brengt. Tenzij je in het halfdonker staat, dan moet je flitsen voor een aanvaardbaar resultaat.

De L1 moet het stellen zonder vingerafdrukscanner, maar pakt wel standaard uit met een USB-C poort en een NFC-chip, terwijl 4G en Bluetooth ook van de partij zijn.

Zoveel is duidelijk: voor deze prijs is dit een mooi verleidingsoffensief van Sony voor al wie gevoelig is voor een interessante prijs-kwaliteitverhouding.

Het toestel is van jou voor slechts 9 euro als je een abonnement neemt. Zonder abonnement tel je 199 euro neer.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.