Menu
Blog

Wat te denken van de Lumia 535?

Tech

Nokia Lumia is dood, lang leve Microsoft Lumia! De op 11 november aangekondigde Lumia 535 gaat over de toonbank voor 119,99 euro, onklopbaar voor een Windows 8.1 smartphone! Een niet te missen toestel?

28.01.2015 Cédric Godart

Betekent een klein prijsje automatisch een klein schermpje? Toch niet. Het meet diagonaal 5 inch, met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Geen HD dus en dat is jammer, maar ook weer niet onoverkomelijk. De Windows 8.1 interface komt goed tot zijn recht bij deze resolutie.

Past het toestel in een jaszak? Zeker, maar als je snel stapt of rent, ondervind je het nadeel van alle grote smartphones … De afmetingen van 14 bij 7 cm, de dikte van 8,8 mm, het gewicht van 145 g: je vergeet niet snel dat je deze Lumia op zak hebt.

Bij de technische kenmerken stippen wij de Snapdragon-processor aan, een kleine grafische kaart en een geheugen van 8 GB. Toegegeven, dat laatste is aan de krappe kant, vooral als je de smartphone ook als mp3-speler wil gebruiken. Vergroot de capaciteit dus met een micro-SD-kaartje. Het toestel is compatibel met 3G+ netwerken, maar biedt geen 4G.

Halen energievretende apps de prestaties onderuit? Sommige games wel. De batterij wordt warm en het scherm hapert soms. Maar meer algemene toepassingen, van Facebook tot Spotify, draaien vlotter dan je zou verwachten voor deze prijs. De batterij houdt het meestal een hele dag uit en dat is vrij behoorlijk.

Beide camera’s, dus zowel voor- als achteraan, schieten beelden van 5 megapixel. Achteraan zit een flits en vooraan een sensor die heel nuttig is om selfies te maken. Aan details in de foto’s is er geen gebrek. En ook bij de geluids- en muziekweergave kan je deze goedkope kleine Lumia niets verwijten. Hij produceert een krachtig volume en de equalizers veroorzaken nooit oversturing van de luidspreker. Ook bij telefoongesprekken is de klank heel helder.

Het virtuele toetsenbord van Windows Phone 8.1 kan nu ook natuurlijk schrift aan. Het merk beweert dat dit het snelste toetsenbord ter wereld is. En we moeten toegeven dat je er erg snel mee schrijft. Wie vreesde dat hij zijn vertrouwde emoji’s zou moeten missen, kunnen we geruststellen: ze zitten erop!

De kunststofbehuizing voelt cheap aan, maar bedenk dat dit toestel nauwelijks 119,99 euro kost! Deze Lumia met groot scherm zal je niet ruïneren en je zal tevreden zijn over de batterijduur. Kortom, een heel rendabele investering als je op zoek bent naar iets anders dan Android.

Ontdek de Microsoft Lumia 535 in onze e-shop.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.