Menu
Blog

Wat moeten we denken van de Hydrogen One?

Tech

Onlangs werd de allereerste smartphone die hologrammen projecteert op de markt losgelaten. Zijn prijs is... niet mals. Kriebelt het om toch eens lekker zot te doen? Lees dan toch maar eerst aandachtig verder.

08.01.2019 Cédric Godart

Wat is de RED Hydrogen One?

Een futuristische, revolutionaire smartphone met holografisch scherm. Zijn troeven? Een 5,7-inch lcd-scherm, 128 GB opslagruimte, 6 GB RAM, een 12-megapixel dualcamera, een batterij van 4.500 mAh en een aansluiting om add-ons toe te voegen. Het toestel werd ontwikkeld door RED, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van bioscoopcamera's.

Add-ons?

Mocht je je afvragen waar die add-ons voor dienen, kunnen we het best de vergelijking doortrekken naar Motorola en zijn mods, want net als op de mods kan je ook op de Hydrogen One randapparatuur (luidsprekers, batterij enz.) klikken. In de komende maanden moet je bijvoorbeeld fotolenzen (Fuji, Canon, Nikon) op de One kunnen klemmen. Maar ook add-ons om te filmen, zoals een klassieke camera.

Het befaamde holografische scherm

Toegegeven, het is geen primeur. Het scherm werd eerder door Amazon gebruikt voor de Fire Phone, die in 2014 hopeloos flopte. Dankzij het stereoscopische effect zie je zonder bril toch holografische 3D-beelden. Vergelijkbaar met de Nintendo 3DS, maar dan op een smartphone en op maat van Android.

Het laagje op het scherm kan licht in meerdere richtingen uitstralen en creëert zo een mooi diepteveld. Zo filmden de ontwikkelaars van RED een kat met een smartphone, terwijl ze op een andere One-smartphone het hologram van die kat toonden. Heel indrukwekkend, althans op papier. Na de demo waren de verwachtingen toch al een beetje getemperd.

De pers is niet mals

Niet echt, nee. In Amerika zijn de meeste testers het erover eens: te duur (meer dan 1.300 euro voor het basismodel en 1.700 euro voor het model in titanium) en zelfs totaal voorbijgestreefd.

Android Central nam geen blad voor de mond: volgens het magazine zijn er betere dingen om je geld aan uit te geven. The Verge gaf het toestel een flauwe 3/10 (en zo'n lage score was al heel lang geleden). Nintendo doet zichtbaar beter, voor minder geld. Bovendien is er maar geringe belangstelling voor, want Android is niet echt geoptimaliseerd voor het gebruik van hologrammen.

Ontdek 'm op de officiële website van de Hydrogen One.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.