Menu
Blog

Wat is League of Legends?

Fun

E-sport doet steeds luider van zich spreken. Het kan bijna niet anders of je hoorde op sociale netwerken of in het journaal al over gamers, Fortnite en... League of Legends.

27.11.2018 Simon VAN CAUTEREN

De game

League of Legends (LoL) is een gratis strategisch gevechtsspel of MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). In grote lijnen vorm je een team van 5 spelers – die je wel of niet kent, aan jou de keuze – en elke speler neemt de gedaante aan van een Champion. Een spel duurt tussen 25 minuten en een uur.
Het doel? De Nexus van het andere team vernietigen.

Het begin

De game werd ontwikkeld door Riot Games. Na de lancering van de bètafase in april 2009 groeide LoL in geen tijd uit tot een wereldwijd fenomeen, dat sinds 2013 onafgebroken tussen de populairste games ter wereld staat.
Beeld je eens in: de finale van de wereldbeker LoL, die plaatsvond in Zuid-Korea op 3 november, werd gevolgd door ruim 200 miljoen kijkers. Hallucinant!
Volgens Wikipedia werd de game in 2013 wereldwijd meer dan een miljard uur per maand gespeeld. Wie dacht dat LoL maar een eenvoudig tijdverdrijf is, heeft het bij het verkeerde eind: de game telt 860 professionele gamers.
Nog een leuk weetje: de Belgische Eefje 'Sjokz' Depoortere is dé stem van LoL. Lees hier haar interview.

Vanwaar dat succes?

Net als Fortnite (waarover we het hebben op onze blog) heeft LoL zijn succes te danken aan verschillende redenen:
- het feit dat je de game gratis kan spelen staat ongetwijfeld op nummer 1. Je kan uiteraard wel centen uitgeven om je champion te personaliseren, maar je kan geen wapens of armour kopen.
- de toegankelijkheid: je kan het spel spelen op gelijk welke computer. Een game-pc is zeker geen must. Zolang je een goede, stabiele internetverbinding hebt, zal de game correct laden. Dat werkt drempelverlagend, zodat bijvoorbeeld ook bewoners van ontwikkelingsgebieden makkelijk kunnen meespelen.
- het competitieaspect: de ranking van de spelers.

Enkele tips

We raden je aan om de gids voor beginners te lezen op de website van League of Legends. Daar vind je alles wat je moet weten voor je je in het avontuur stort.
En mocht de game je niet meer loslaten, stip dan alvast de volgende finale van het WK LoL aan in je agenda: in november 2019 in Parijs. Daar strijden de beste e-sportteams tegen elkaar om ons te entertainen!

Fnatic doet gooi naar titel wereldkampioen League of Legends

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.