Menu
Blog

Wat is koppelverkoop? Een kleine opfrissing!

Tot uw dienst

We krijgen regelmatig vragen over koppelverkoop, zoals: "kan ik hiervan profiteren als ik al klant ben?", "wat zijn de voor- en nadelen?". In deze blog proberen we jullie hier een volledig antwoord op te geven.

29.04.2014 Andy Van Schil

Wat is koppelverkoop?

Een kleine opfrissing van je geheugen. Want wat is koppelverkoop nu eigenlijk? Hiermee bedoelen we dat je een gsm-abonnement afsluit en daarbij voor een lage prijs een telefoon koopt. De telefoon en het abonnement zijn dus aan elkaar gekoppeld. Tot 2009 was dit in België niet toegestaan, maar in onze buurlanden wel. En aangezien het sindsdien op Europees niveau is afgesproken, mag het nu al een tijdje ook in België.

Wat heb jij eraan?

De belangrijkste reden voor jou, als klant, om op een aanbod van koppelverkoop in te gaan is dat je een telefoon kunt aanschaffen voor een lagere prijs dan wanneer je een telefoon los koopt. Wanneer je dus op dit moment een kleiner budget tot je beschikking hebt, of simpelweg niet veel geld aan een nieuwe telefoon wilt geven, is het interessant om dit in combinatie met je abonnement te doen.

Waar moet je op letten?

Orange biedt normaliter abonnementen aan zonder verbintenis. Maar wanneer je er een toestel bij wilt nemen, is het nodig (bij ons én bij elke andere aanbieder) om een abonnement van 12 of 24 maanden af te sluiten. Je moet je er dus goed van bewust zijn dat je, in ruil voor je lagere aankoopprijs, afspreekt om voor langere tijd klant te blijven. Wanneer je voor het einde van deze periode wilt overstappen, zal je een bedrag moeten betalen wat staat voor het ‘restbedrag’ van je telefoon. Wanneer je na 6 maanden opstapt, betaal je dus nog een restbedrag ter waarde van 6 of 18 maanden, naargelang je verbintenis.

En dus?

Kortom: koppelverkoop is heel interessant voor jou als je een goede telefoon wilt kopen tegen een lagere prijs dan in de losse verkoop. Zolang je maar in je achterhoofd houdt dat je wel afspreekt om voor langere tijd klant te blijven. Vind je dit geen probleem? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar onze mooie aanbiedingen!

En als je al Orange klant bent?

Gebruik je een herlaadkaart van Orange maar wil je overstappen naar een abonnement om te profiteren van de voordelen van koppelverkoop? Je hoeft enkel naar onze webshop te surfen of naar één van onze shops te gaan. Daar kies je het aanbod dat het best bij jou past.
Heb je al een abonnement? Contacteer onze klantendienst via 5000 (op je gsm) om te bekijken of je kan overstappen naar koppelverkoop.

Wat zijn de voorwaarden voor een abonnement in combinatie
met een smartphone?

Found this useful? Share with

Andy Van Schil