Menu
Blog

Singles Day: self-love en superdeals

Fun

Single zijn heeft zo zijn voordelen. Als vrijgezel heb je het bed voor jou alleen, kies jij welke tv-programma’s je kijkt én kun je je volledig laten gaan op Singles Day. 

06.11.2019 Simon VAN CAUTEREN

Nog nooit van die dag gehoord? Dat hoeft ook niet: het enige wat je moet onthouden, is dat je op 11 november ongeziene kortingen kunt scoren – ongeacht of je van ’t straat bent of niet. Singles Day is namelijk dé dag om jezelf in de watten te leggen. We namen een duikje in de geschiedenis van deze speciale hoogdag. 

Singles Day? Heu?

Als Singles Day (nog) geen belletje doet rinkelen, komt daar snel verandering in. Het feest wordt wereldwijd steeds populairder, maar is eigenlijk afkomstig uit China. Daar besloten vier studenten in de jaren 90 om hun vrijgezellenbestaan te vieren op een symbolische dag.

11 november werd niet toevallig omgedoopt tot Guanggun Jie of Singles Day. De getallen 11/11 verwijzen naar de vier single uitvinders van deze speciale gelegenheid. Al snel werd de traditie van het viertal overgenomen door andere studenten en vierde heel China deze tegenhanger van Valentijn.

Treat yo self

Niet alleen solo riders vieren Singles Day, ook de Chinese webreuzen Alibaba en Ali Express zijn fan van deze feestdag. Daarom delen de webshops elk jaar op 11 november gigakortingen uit. Zo groeide de dag van de vrijgezel uit tot een dag om jezelf te trakteren op leuke cadeaus. Tegenwoordig doen zelfs Belgische online shops mee aan het fenomeen.

In 2018 was de feestdag zo’n succes dat de Chinezen voor ongeveer 27 miljard euro aan cadeaus kochten. De omzet van Singles Day is in China dan ook groter dan die van Black Friday en Cyber Monday samen!

Singles Day 2019

Uiteraard verdien je het ook om te shoppen als je niet single and ready to mingle bent. Toegegeven … De oorsprong van deze dag is maar bijzaak. We weten allemaal dat er dan maar één ding telt: superdeals scoren.

Valentijn wordt weleens een commerciële feestdag genoemd, maar Singles Day komt er tenminste doodeerlijk voor uit. Ontdek dus snel onze leuke promo’s op smartphones en tal van accessoires. En pssst … bij ons duurt het event geen dag, maar een heel weekend! Sla je slag van 8 tot en met 11 november.

Happy Singles Day (Weekend)!

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.