Menu
Blog

Wat is Fortnite?

Fun

Fortnite: iedereen heeft er de mond van vol, maar jij begrijpt er geen snars van. Daar komt nu verandering in, want Orange vertelt je alles wat er valt te weten over een van de populairste games van het moment.

 

19.11.2018 Céline Roman

De game

Fortnite is een strategisch spel waarin je forten moet bouwen als je wil overleven. Je speelt online tegen andere spelers over de hele wereld. In juni telde de game al 125 miljoen aanhangers.
De spelers worden gedropt op een eiland bezaaid met wapens, bouwmaterialen en EHBO-kistjes, die ze moeten oprapen om andere spelers te bekampen.
De laatste speler of het laatste team dat overblijft, is de winnaar. Een spel duurt gemiddeld zo'n halfuur.

Het begin

Fortnite werd in juni 2017 gelanceerd door ontwikkelaar Epic Games. De gratis game kan je spelen op alle gameplatformen, en op Android en Apple.
Fortnite is niet de meeste gespeelde game wereldwijd – het heeft minder geregistreerde spelers dan League of Legends – maar het is wel de populairste en meest bekeken game op platformen zoals Twitch, waar gamers filmpjes van zichzelf in actie posten. Die video's trekken tot wel 200.000 kijkers.

Vanwaar dat succes?

Er zijn verschillende redenen waarom de game zo populair is:
- de modus Battle Royale: een honderdtal spelers wordt op een eiland gedropt, waar ze elkaar moeten doden terwijl hun wereld steeds kleiner wordt.
- een spel duurt niet te lang (25 tot 30 minuten). Je kan dus makkelijk een aantal partijtjes na elkaar spelen als je daar zin in hebt.
- de eenvoud van de game: na een spelletje of twee ben je helemaal mee. In tegenstelling tot andere videogames waar je soms urenlang moet spelen voor je enigszins begrijpt hoe alles in z'n werk gaat.
- de graphics, de fluokleuren enz.
- het feit dat de game gratis is, ook al laten sommigen zich verleiden om extra pakjes, dansjes enz. te kopen.
- de sterren die de game explosief deden groeien, zoals Drake en Travis Scott die hun sessie met Ninja live streamden op Twitch. Meer dan 600.000 fans volgden hun avonturen! (bekijk de video hier)
- en tot slot laat Fortnite de fans niet los, want er komen voortdurend updates. Om te vermijden dat de game te veel van hetzelfde zou worden, worden constant nieuwe dansjes en wapens toegevoegd.
Deze week bijvoorbeeld werd een nieuwe modus gelanceerd: in Food Fight bouwen de spelers een restaurant en moeten ze hun mascotte beschermen :-)

Enkele tips

In dit spel moet je niet per se vechten, maar overleven. Je missie is dus niet om zo veel mogelijk tegenspelers te doden, maar wel om als laatste over te blijven :-)
Soms is het beter om te vluchten dan de confrontatie aan te gaan. Isoleer je zo goed mogelijk (laat de grote steden links liggen, loop een andere richting uit dan de andere spelers enz.).
Vergeet ook niet dat je met je houweel alles kan stukslaan en dat je bijna alles kan bouwen met de materialen die je opraapt.

Ben je klaar om wat keet te schoppen?

Wat maakt een smartphone een goede gamesmartphone?

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.