Menu
Blog

Wat is de nanosimkaart van de nieuwe iPhone 5?

Tech

Om te zorgen dat je iPhone 5 degelijk werkt, heb je een nieuwe simkaart nodig, namelijk de nanosimkaart. Hij is nog kleiner dan zijn voorganger, maar waar dient hij voor en waar vind je hem?

20.11.2012 Simon VAN CAUTEREN

De simkaart is een kaart met een chip die door je gsm gebruikt wordt. Er staan specifieke gegevens op over je abonnement en contacten, maar ook noodnummers, en hij laat je toe een verbinding aan te maken met je operator.

De simkaart is met de jaren steeds kleiner geworden: dat heb je wellicht reeds opgemerkt indien je een iPhone 4S, een recente Sony- of Nokia-toestel hebt gekocht. Waarom wordt hij kleiner? Om aan plaats te winnen en dunnere telefoons op de markt te kunnen brengen.

In juni heeft Apple de mobiele telefoniesector overtuigd dat het tijd was een nieuw formaat voor simkaarten te ontwerpen. De nieuwe kaart werd nanosimkaart gedoopt. Je ontvangt hem wanneer je een iPhone 5 aanschaft. Hij is 40% kleiner dan een klassieke simkaart en meet ongeveer 12 op 9 mm. Zowel klanten met een abonnement als degenen die liever met een herlaadkaart bellen, kunnen van een nanosimkaart genieten.

Kan ik zelf mijn simkaart niet knippen? In theorie is het mogelijk: je kan handleidingen online vinden, maar waarom zou je daar tijd aan verliezen? Bij Mobistar –de officiële reseller van de iPhone in ons land– zijn de nanosimkaarten via het gratis programma iSwap* al beschikbaar zodat je niet eens hoeft te wachten. Ga langs eender welk Mobistar Center om deze kaart te verkrijgen. Hij wordt geactiveerd zodra je de iPhone 5 ontvangt zodat je meteen van je nieuwe telefoon kan profiteren! En weet je wat? Je krijgt er zelfs aanbevelingen bij om een tariefplan te kiezen dat het best bij je past.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.