Menu
Blog

Wat de iPhone XS Max anders maakt

Tech

Zodra de iPhone XS op de markt kwam, konden wij die voor jou testen. De Max-versie ervan is niet voor iedereen weggelegd. Wij waren benieuwd waarin beide modellen zich van elkaar onderscheiden.

21.11.2018 Cédric Godart

Dit zijn de iPhones van 2018:

- De iPhone XR (de minst dure)
- De iPhone XS (de opvolger van de iPhone X)
- De iPhone XS Max (het XL-model)

Max, een kwestie van formaat

Zoek je het grootste scherm, dan zit je goed met de iPhone XS Max: liefst 6,5 inch (tegenover 5,8 inch voor de iPhone XS). In de praktijk blijkt dat formaat toch niet zo reusachtig. Het komt in de buurt van de iPhone 8 Plus, maar met één groot voordeel: het bedekt vrijwel de hele voorzijde van de smartphone.
De beeldverhouding van de XS Max bedraagt 19,5:9 en daarvoor heeft hij 2688 x 1242 pixels nodig, met een pixeldichtheid van 458 ppi. Bij de XS gaat het om “slechts” 2436 x 1125 pixels. De XS en de XS Max hebben ook veel gemeen, zoals True Tone-kalibrering, de oled-technologie, Dolby Vision en HDR10.
Uiteraard verschillen ze ook qua gewicht: de XS Max legt 208 gram in de weegschaal, de XS slechts 177. Ter vergelijking: de 8 Plus van vorig jaar woog 202 gram. Als je die 8 Plus niet te groot vond, dan zal je over de XS Max zeker ook tevreden zijn, tenzij de prijs je zou afschrikken. Net zoals de XS heeft de Max een IP68-bescherming: zelfs na maximaal 30 minuten op de bodem van een zwembad van 3 meter diep zou hij nog moeten functioneren.

Veel gelijkenissen

In beide toestellen zit dezelfde processor: de Apple A12 Bionic met 6 kernen, een 6 Core grafische processor en 4 GB aan RAM-geheugen. En inderdaad, we merken geen enkel noemenswaardig prestatieverschil tussen de XS en de XS Max. Ook niet bij de foto’s, die echt identiek zijn, hoewel je ze natuurlijk wel comfortabeler bekijkt op een groter scherm en er wat meer aandacht voor details is bij de opnamemogelijkheden.
De XS Max haalt zijn energie uit een batterij van 3.400 mAh, de XS uit eentje van 2.800 mAh. Volgens Apple levert dit 30 tot 90 minuten meer gebruiksduur op. Wij vonden eerder dat de iPhone XS en XS Max het ongeveer even lang uithouden. Laten we zeggen een hele lange dag of iets meer. Snelladen is mogelijk met de juiste lader. Je geniet dan al na 60 minuten van een tjokvolle batterij, terwijl de lader uit de doos er dubbel zo lang over doet (of nog wat meer). Draadloos laden gaat vrij traag, zoals met alle nu verkochte iPhone-modellen, toch in vergelijking met Huawei en Samsung.

Voor wie is dit het ideale toestel?

Voor wie zin heeft in een heel groot scherm en daar ook echt alles uithaalt (foto’s, video’s). En voor wie van een iPhone 7 Plus of 8 Plus komt en hetzelfde comfort wil behouden. Toch een beetje opletten voor het gewicht en formaat in je broekzak. Kwestie van je jeans een beetje aan te passen.
Zoveel is duidelijk: de grootste verschillen tussen de XS en de XS Max hebben te maken met het formaat en het volume. Als je die buiten beschouwing laat, krijg je twee technologisch compleet identieke toestellen. Stap zeker eens een Orange Shop binnen voor een demo van de iPhone XS Max in vergelijking met de XS of de XR. Je beslist dan met kennis van zaken.
De iPhone XS Max is beschikbaar vanaf € 1259,99 zonder abonnement en kost € 1109 met een verbintenis voor 12 maanden. Kies uit drie kleuren: goud, zilver of spacegrijs.

Ontdek de online shop

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.