Wat is de impact van de brexit op de roamingtarieven voor Orange-klanten?

Tot uw dienst

Brexit: aflevering 61162. Nog meer dan de spannendste thriller op Netflix houden de brexit en alles daarrond ons al maandenlang aan het scherm gekluisterd. Hoe ver staan we en wat is de impact van de nakende brexit op de roamingtarieven? Eén ding is zeker: Orange past zijn roamingtarieven niet aan!

03.04.2019
Door Céline R

Brexit: wat is er al gebeurd?

Het is niet onze bedoeling om grondig op alle details in te gaan maar het kan volgens ons wel interessant zijn om de grote lijnen te schetsen; de gebeurtenissen en datums die ons gebracht hebben tot waar we vandaag staan.
Klaar? Daar gaan we.

We mogen zeggen dat alles begon met voormalig Brits premier David Cameron, een overtuigd euroscepticus, die de beurskrach van 2010 aangreep om de Europese Unie als schuldige aan te wijzen.
In Groot-Brittannië begint dan stilaan een zeker gevoel van euroscepsis – tot zelfs eurofobie – te groeien, dat in 2014 een climax bereikt met de uitspraken van Nigel Farage, leider van de extreemrechtse partij UKIP.
In 2013 stelt David Cameron voor een referendum te organiseren rond één simpele, niet mis te begrijpen en levensbelangrijke vraag: IN de Europese Unie blijven, of er UIT stappen.
In eerste instantie kon hij zo akkoorden en toegevingen lospeuteren in de EU, en hij werd zelfs opnieuw verkozen.
Maar dan vergaloppeert hij zich, met name op thema's zoals immigratie, vrij verkeer van goederen en de identiteitskwestie. 
23 juni 2016, dat is de datum waarop alles verandert. De resultaten van het referendum zijn gekend. 17.410.742 Engelsen stemden op Leave (51,9 % van de stemgerechtigden).
Het land is compleet verdeeld.
Op 11 juli 2016 verlaat Cameron het schip. Hij wil niet langer "de kapitein zijn die het land naar zijn nieuwe bestemming leidt".
Twee dagen later verschijnt een zelfverzekerde Theresa May op het toneel. Wat zij toen zonder verpinken een 'succes' noemde, zal nog haar ergste nachtmerrie worden... 
Op 29 maart 2017 starten de Britten, onder druk van Brussel, de uittredingsprocedure zonder dat ze daar eigenlijk echt op voorbereid zijn. Ze krijgen twee jaar om het scheidingsakkoord te bekrachtigen. 
In juni 2017 verliest Theresa May bij de vervroegde verkiezingen haar absolute meerderheid in het Brits Parlement.
Die nederlaag mondt uit in ingewikkelde discussies om de befaamde 'No Deal' te vermijden, een harde brexit waarmee Groot-Brittannië zijn toegang tot de Europese markt en meer dan 700 akkoorden met de EU zou verliezen. 
Op 15 januari 2019 weigert het Brits Parlement het 600 pagina's dikke akkoord van Europa.
Dat akkoord zal nog twee keer geweigerd worden: op 12 maart en op 29 maart. De Engelsen vinden dat Theresa May te veel toegevingen doet. 
Bij het schrijven van deze post weet nog niemand wat de toekomst zal brengen.

Brexit: geen stijging van de roamingtarieven bij Orange

Zoals wij het zien, is de situatie al gespannen en ingewikkeld genoeg. Ondanks die ingewikkelde politieke toestand en alle onzekerheid die daaruit voortvloeit, is één ding zeker: Orange doet niet mee aan een brexit! In die zin dat we onze roamingtarieven niet aanpassen!
Dat betekent dus dat je blijft bellen, sms'en en surfen in Groot-Brittannië binnen de grenzen van je tariefplan, zoals je dat vandaag al doet.

Hopelijk stelt dat je gerust?

Brexit: wat betekent het?

Het woord brexit verscheen voor het eerst in 2012 op de blog van Peter Wilding, voorzitter van de denktank British Influence. Het is een samentrekking van 'British' en 'exit'. In 2016 werd het woord opgenomen in het woordenboek.

Ontdek onze internationale tarieven