Menu
Blog

Wat is de beste keuze: de Huawei P20 of de P20 Pro

Tech

Ze verkopen allebei als zoete broodjes en maken allebei schitterende foto’s. Maar welk model biedt je precies wat jij nodig hebt? Wij proberen klaarheid te scheppen met een analyse van de P20 en de P20 Pro.

20.02.2019 Cédric Godart

Zelfs op papier is het verschil tussen de P20 en de P20 Pro niet altijd even duidelijk. De theoretische kenmerken van beide toestellen liggen dicht bij elkaar en waarschijnlijk zijn ze allebei de beste smartphones voor mobiele fotografie als je niet meer dan € 600 wil uitgeven, onder andere in vergelijking met Samsung en Apple.
Beide smartphones kregen ook een update naar Android 9.0 Pie en de EMUI 9.0 interface van de fabrikant. De eerste gebruikers waren enthousiast over de nog vlottere interface en het grotere vermogen voor games. Zelfs de batterijduur is toegenomen. En dan is het nu tijd voor een vergelijking!

Huawei P20

Zijn FullView-scherm van 5,8 inch verrast met levendige kleuren en een hoog contrast. Huawei heeft eens te meer samengewerkt met Leica voor een systeem met dubbele sensor (Dual Camera) van de 3e generatie. Het mechanische systeem wordt ondersteund door artificiële intelligentie. De batterij van de P20 heeft een capaciteit van 3.400 mAh en houdt het een ruime dag vol en weer bijladen gaat snel (60 tot 90 minuten).
-Fototoestel achteraan: Leica 20 + 12 megapixel
-Camera vooraan: Light Fusion 24 megapixel
-Gewicht: 165 gram
-Prijs: 369,99 € zonder abonnement. Met abonnement: 119 €  met een verbintenis voor 24 maanden vanaf Koala Smartphone.

Huawei P20 Pro

Ook deze Huawei heeft een FullView-scherm, maar wel van 6.1”. Zo’n formaat vraagt om een grotere batterij (4.000 mAh). De P20 ziet er niet alleen oogverblindend uit, maar de forse batterij houdt het ook langer vol en de 3e cameramodule maakt echt het verschil. Beide modellen maken verbluffend mooie foto’s, maar de P20 biedt bovendien een aantal extra verfijningen. Die zullen in de smaak vallen bij mensen die hun hybride of reflexfototoestel willen thuislaten om alleen met hun smartphone op pad te gaan.
De 3e sensor is speciaal bedoeld om in te zoomen en portretten te maken. Hij heeft een brandpuntsafstand die overeenstemt met 80 mm op professionele toestellen. Deze sensor voegt extra informatie toe aan de opnames voor een beter totaalbeeld. Hij werkt als een soort hybride zoom die het algemene fotosysteem ondersteunt. De resultaten zijn eenvoudigweg verbluffend realistisch, ook als er toevallig minder licht is. In automatische stand is het vrijwel onmogelijk om een mislukte foto te maken.
-Fototoestel achteraan: Leica 40 + 20 + 8 megapixel met 5x Hybrid zoom
-Camera vooraan:  Light Fusion 24 megapixel (zelfde als op de P20)
-Voordelen: stof- en waterdicht (IP67), metalen frame en body in gehard glas
-Gewicht: 174 gram
-Prijs: 549,99 € zonder abonnement. Met abonnement: extra korting van 100 €, dus 449,99 €  vanaf Koala (35 € /maand).

Ontdek onze Online Shop

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.